En Sıcak Konular

Hürriyet büyümenin altında kaldı

30 Haziran 2010 17:46 tsi
Türkiye OECD ülkeleri arasında büyüme rekoru kırdı, dünyada 5.büyüyen ekonomi oldu, gayrisafi yurt içi hasılada dünya 2.'si oldu ama Doğan grubunu tatmin edemedi. Hürriyet ekonomi haberciliğinin altında kaldı.

OECD ülkeleri arasında rekor kırarak ilk sıraya yerleşen, dünya ülkeleri arasında da Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’da Çin’den sonra 2.sırada yer alan ve dünya ülkelerinin büyüme sıralamasında 5. sırada yer alan Türkiye ekonomisinin büyüme rakamları Hürriyet’i tatmin etmedi. OECD rekorunu ve dünyadaki dereceyi öyle bir gördü ki neredeyse yükseldiğine üzüldü.

Ekonomik büyüme ile ilgili hangi manşeti attıysa hepsinde ‘başarısızlık’ imajı vardı. Doğan grubu gazeteleri de Hürriyet’in çizgisinden şaşmadı. Çok sayıda ekonomiste ve danışmana  sahip olan gazetenin büyüme rakamlarını ‘Ekonomik açıdan değil de, Başbakan’ın sözünün tutmaması’ açısından görmesi ibret vericiydi.

İşte Anadolu Ajansı’nın servis ettiği ve Hürriyet’in baş tarafına başarıyı karalamak amaçlı yazdığı metinler…

Hürriyet

“Türkiye İstatistik Kurumu, Gayrı Safi Yurtiçi Hasıla 2010 yılı 1. dönem verilerini açıkladı. Ancak dün Başbakan Erdoğan'ın işaretini verdiği rekor gerçekleşmedi. Türkiye Çin'in 0.2 puan gerisinde kaldı.”

“TÜİK verilerine göre, Gayrı Safi Milli Hasıla birinci çeyrekte yüzde 11.7 artış kaydetti, cari fiyatlarla gayri safi yurt içi hasıla 243 milyar 258 milyon lira oldu. Bu artış oranıyla Türkiye 2010 yılı ilk çeyreğinde yüzde 11.9 büyüme kaydeden Çin'i geçmeyi başaramadı ve ikinci en hızlı büyüyen ülke unvanını aldı.”

Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 11.7 büyüyerek dünyanın önde gelen ekonomileri olarak bilinen G20 ülkeleri arasında yüzde 11.9 büyümeye sahip Çin'den sonra ikinci sırada yer aldı. Başbakan Tayyip Erdoğan büyüme rakamları açıklanmadan önce Türkiye'nin, Çin'i geride bırakıp birinci olacağını belirtmişti. Gelen rakamlar yabancı analistlerin beklentilerinin altında kaldı.

Türkiye ekonomisi 2010’un ilk çeyreğinde, geçen yıla kıyasla yüzde 11.7 oranında büyüdü. Bu rakam yabancı analistlerin beklentilerini karşılamazken, gerekçe olarak imalat sanayinin istenen performansı sergileyememesi gösterildi.

Vatan

Erdoğan'ın Tahmini Tutmadı

Grup toplantısında oldukça iddialı konuşmuştu. Türkiye ekonomisi yılın ilk üç ayında yüzde 11.7 oranında büyüdü. Büyüme yüzde 12'ye çıksaydı tarihi rekor kırılacaktı.
Radikal

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye ekonomisinin bu yılın birinci çeyreğinde yüzde 11,7 büyüdüğünü açıkladı. Piyasalardaki beklentiler yüzde 11 ile yüzde 11,5 arasında değişiyordu.

Referans

Ekonomi 2010'un ilk üç ayında yüzde 11.7 büyüdü

TÜİK, bu yılın ilk çeyreğinde büyüme hızının yüzde 11,7 olduğunu açıkladı. Söz konusu dönemde, cari fiyatlarla gayri safi yurt içi hasıla 243 milyar 258 milyon lira oldu. Başbakan Erdoğan büyümede yeni bir rekor yaşanacağını söylemişti ancak bu gerçekleşmedi...
Hürriyet dört farklı haberinin girişinde kriz döneminde çizdiği kara tabloyu çizmeye devam etti. Krizin dünyayı kasıp kavurduğu dönemde, Türkiye’nin aldığı tedbirlerle Türkiye krizi az bir zararla atlatırken, Doğan Grubu gazeteleri felaket tellallığı yapmıştı. Doğan Grubu internet sitelerinden Vatan'ın dilinin Hürriyet'ten farkı yoktu. Referans da spotta Hürriyet'i aratmazken, Radikal küçük ve düz görmeyi tercih etti. Milliyet'te ise öğlenden sonra haberi bulmak mümkün olmadı...
EKONOMİDE SÖZ SAHİBİ STK BAŞKANLARI NE DEDİ?

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

Rıfat Hisarcıklıoğlu: Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin yeniden özel sektöre dayalı olarak çarpıcı bir büyüme performansı sergilediğini belirterek, bu yüksek büyüme oranında baz etkisinin de payı olmakla birlikte, Türkiye ekonomisinin hızla kendini toparlama kapasitesi olduğunun da görüldüğünü söyledi.

ANKARA SANAYİ ODASI

Nurettin Özdebir: Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, sanayi üretiminin katkısıyla bu yılın ilk çeyreğinde ekonomide yüzde 11,7'lik bir büyüme oranının elde edildiğini belirtirken, ''baz etkisiyle beraber değerlendirildiğinde bu oldukça iyi bir büyüme'' dedi.

İSTANBUL SANAYİ ODASI

Tanıl Küçük: İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, 2010 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşen yüzde 11,7'lik büyümenin, geçen yılın aynı dönemindeki yüzde 14,5'lik küçülmenin baz etkisi olsa da bunun, ekonomide toparlanmaya işaret eden önemli bir oran olduğunu bildirdi.

ANKARA TİCARET ODASI

Sinan Aygün

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, geçen yılın ilk çeyreğinde yüzde 14,5 oranında küçülen Türkiye ekonomisinin bu yıl aynı dönemde yüzde 11,7 oranında büyümesinin memnuniyet verici olduğunu bildirdi.

Haber7



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,990 µs