En Sıcak Konular

'İdamda geriye dönüş yok'

30 Haziran 2010 14:56 tsi
'İdamda geriye dönüş yok' Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcı Bülent Arınç'tan MHP liderine yanıt.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İmralı Adası'nda hükümlü bulunan terörist başı Abdullah Öcal'ın idam edilmesi yönündeki açıklamaları hatırlatılması üzerine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şunları söyledi:

"Bu çok gereksiz bir polemik. Türkiye'de idam cezası kalkalı yıllar oldu. Bu idam cezası MHP-ANAP ve DSP'nin üçlü koalisyonu zamamında kalktı. Kendi elleri ile kaldırdıkları idamı, Türkiye'ye tekrar getirmek mümkün değil. Doğru da değil. Dolayısıyla bu idam cezasını, konuşmamak lazım. Gereksiz bir polemik. Çünkü bunu ortaya koyanlar, mahcubiyet duyarlar sonra.  Abdullah Öcalan, terör örgütünü başı, 1999 yılının başında ocak- şubat aylarında Türkiye'ye teslim edildi. Türkiye onu bizzat kendisi yakalamadı. Kenya'da paketlediler ve Türkiye'ye teslim ettiler.

Sayın Başbakan'ın da, söylediği gibi idam edilmemek şartıyla aldılar. Arkasından seçimler oldu ve o seçimlerde Apo'nun yakalanmış olması sebebiyle, görevde bulunan Başbakan Ecevit, onun partisi ve milliyetçi akımları temsil eden MHP, bu olayın rüzgarı ile yüksek oylar aldılar ve birlikte hükümet kurdular. Öcalan'ın yakalanıp, Türkiye'ye teslim edilmesi ve arkasından gelişen olayları yakın tarihimizde herkes ilgi ile takip etti. Ama o üçlü koalisyon, çok zor yürüdü. 3.5 sene sonra seçime gitti. DSP yüzde 22'den yüzde 1.5'a düştü. MHP yüzde 18.5'dan 8.5'a düştü. ANAP, yüzde 15.5'den yüzde 5'e düştü ve silindiler. Dolayısıyla, tekrar 'asarsanız biz varız', falan ne asmak, ne de böyle  seçim meydanlarında halat, urgan atmak bunlar hoş şeyler değil. Artık o günler geçti. Türkiye, Avrupa Birliği normlarına uygun bir biçimde önce terör sebebiyle ölüm cezaları kaldı,  diğer adi suçlarda  idam cezasını kaldırdı. Daha sonra da tüm idam cezaları, Anayasa'dan ve ilgili kanunlardan çıkarıldı. Geriye dönüş yok. Olması da mümkün değil. Bu gereksiz bir tartışma ve faydasız bir polemik."dedi.

Hürriyet



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,087 µs