En Sıcak Konular

Putin şikayet etti, Clinton güldü

30 Haziran 2010 14:52 tsi
Putin şikayet etti, Clinton güldü Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin 11 kişiyi Rusya’ya ajanlık yaptığı iddiasıyla gözaltına almasıyla patlak veren skandalın iki ülke ilişkisine zarar vermemesini umduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs’ın 11 kişinin ajanlıkla suçlanmasının Rusya ilişkileri etkilemeyeceği yönündeki sözlerinin de Moskova tarafından paylaşıldığı kaydedildi.

Bakanlıktan dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada, gözaltına alınanların Rus vatandaşı olduğu, ancak bu kişilerin ABD’nin çıkarlarına zarar verecek bir şey yapmadığı belirtilerek, ABD’den iki ülke arasındaki mevcut olumlu ilişkileri göz önünde bulundurup "uygun bir anlayış" göstermesinin beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, gözaltına alınanların değişik dönemlerde ABD’ye giden Rus vatandaşları olduğu ve Moskova’nın gözaltındaki vatandaşlarına "iyi muamele edilmesini" beklediği ifade edildi.

Başbakan Vladimir Putin de yatırımlarla ilgili bir konferans için Moskova’da bulunan eski ABD Başkanı Bill Clinton ile görüşmesinde, Clinton’ın kahkahalarla gülmesine yol açan şu sözleri söyledi: "Polisleriniz yoldan çıkmış ve insanlar cezaevlerine tıkılıyor. Seni daha sık görmek isterim. Kesinlikle çok doğru bir zamanda geldin. Evinizde polislerin insanları hapse atmasını anlıyorum. Bu onların işi. Ben ilişkilerimizdeki olumlu eğilimlerin bu olaylardan olumsuz etkilenmeyeceğini umuyorum." Putin’in Clinton’a Rusça resmi hitap tarzı olan "Vı" (Siz) demek yerine, samimi bir şekilde "Tı" (Sen) diye hitap etmesi dikkat çekti.



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,852 µs