En Sıcak Konular

CHP Başbakan'ın tavrını gözden geçirmesini istiyor

30 Haziran 2010 14:28 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki davet krizi büyüyor.

Başbakan’ın, "Davetimi yapacağım, bakalım kimler gelecek" sözüne CHP’den tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Başbakan’dan tavrını gözden geçirmesini isteyerek, "Başbakan’ın ziyaret etmesi uygundur" dedi.

-"CHP OLUMLU ADIMI ATTI, BAŞBAKAN TAVRINI GÖZDEN GEÇİRSİN"-

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, basın mensuplarının krize dönüşen liderlerin görüşmesiyle ilgili sorularını yanıtladı. Başbakan’ın üslubunu eleştiren Hamzaçebi, şöyle dedi:

"Başbakan’a düşen, ‘gelin görüşelim değil’, ‘Ben muhalefet partisi liderleriyle görüşmeye hazırım. Gelip, onlara bilgi verebilirim’ şeklinde olmalıydı. ‘Gelin görüşelim, ben yürütmenin başıyım’ yaklaşımı üslup olarak doğru olmamıştır. Terör konusunda vatandaşlarımız bir uzlaşma beklemektedir. Bu konuda CHP Genel Başkanı olumlu adımları atmıştır. Bu olumlu adımı geri çevirmek, Sayın Başbakan bu yaklaşımını biraz gözden geçirirse bütün Türkiye kazanacaktır diye düşünüyorum.

-"BAŞBAKAN NEDEN ZİYARET ETMİYOR"-

Bir gazetecinin, "Görüşmede üsluba takılıyor olmanız, bir sorun yaratmıyor mu? Görüşme olursa terör bitecek mi" şeklindeki sorusuna Hamzaçebi, "Terör sorunu uzlaşmayla çözülmesi gereken bir sorundur. Bu mutabakatı aramak önemlidir. Mutabakat çıkar ya da çıkmaz. ‘Üslup sorununa takılmak doğru mu’ dediniz, aynı soruyu Sayan Başbakan’a da sormak mümkün. ‘Neden muhalefeti ziyaret etmiyorsunuz’ sorusunu Sayın Başbakan’a da sormak mümkün" dedi.

-MODEL ORTADA-

Kamu yönetiminde bir model olduğunu vurgulayan CHP’li Hamzaçebi, "Bizim kamu yönetiminde model böyledir. Görev sahibi olan kişi, sorumluluk mevkiinde olan kişi, yönetimde söz sahibi olan kişi, bir konuda bir şey yapmak istiyorsa ‘gelin sizi dinleyim ya da gelin size anlatayım’ değil görüşelim olur" diye konuştu.

-"HALA ADIM ATILABİLİR"-

Başbakan’ın görüşme isteğini bildirebileceğini ve iki liderin özel kalemi tarafından bunun kararlaştırılabileceğine işaret eden Hamzaçebi, şöyle dedi:

"Başbakan meydan okurcasına ‘çağırdım, bakalım kimler gelecek göreceğiz’ üsluba giderse bu doğru olmaz. Bunu Başbakan’ın gözden geçirmesinde yarar var. Ben hâlâ bu konuda adım atılacağını düşünüyorum" dedi.

-"BAŞBAKAN ZİYARET ETMELİ"-

"Görüşmenin yeri önemli mi" sorusuna da Hamzaçebi, "Önemli olan niyeti ortaya koymak. Onu Sayın Genel Başkan ile Sayın Başbakan kararlaştırır. ‘Gelin sizi bekliyorum’ demek doğru değil. Sayın Başbakan’ın ziyaret etmesi daha uygundur" diye konuştu.

-"SEÇİM GELİYOR"-

Bir gazetecinin, "AKP’nin en büyük sosyal yardım paketi hazırladığı yönünde haberler var" hatırlatması üzerine Hamzaçebi, "Seçim geliyor diye değerlendiriyorum. Seçime yönelik bir manevra" dedi.

-"GEDİKTEPE’NİN TARİHİ BELLİ DEĞİL"-

Kılıçdaroğlu’nun Gediktepe’ye yapacağı ziyaretin tarihi konusundaki soruya da Hamzaçebi, "Gediktepe ziyaretiyle ilgili dün akşam saatleri itibariyle bana ulaşan bir bilgi yok, ama bu hafta olacak diye biliyorum" dedi.



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,014 µs