En Sıcak Konular

Seyrantepe Stadı'nın yüzde 85'i tamamlandı

30 Haziran 2010 14:07 tsi
Varyap - Uzunlar Ortak Girişimi tarafından inşa edilen Seyrantepe Spor Kompleksi inşaatının yüzde 85'i tamamlandı ve inşaatın bitirilmesinde son çeyreğe girildi.

Stadyum'un çatısını oluşturan ikinci ana makasın montajı 4 Haziran tarihinde monte edildi. Çevre kirişleri ve ara aşıkların konstrüksiyon montajı devam ederken Stadyum'un tüm çelik çatı konstrüksiyon imalatı, Temmuz ayında tamamlanacak. Çatının montajı, ön hazırlık çalışmaları sırasında geliştirilen yapım metoduna ve planlamaya uygun olarak gerçekleştirildi. Seyrantepe Spor Kompleksi'nin, sözleşme kapsamındaki ince işleri ile elektrik ve mekanik tesisat imalatları, mevcut iş programına uygun olarak devam ediyor. Kompleks'in betonarme imalatları bitirilmek üzere. Trübün prefabrik elemanlarının montajı ise Temmuz başı itibariyle tamamlanmış olacak. Önemli bir gelişme olmaması halinde ise Seyrantepe Spor Kompleksi sözleşme süresi içerisinde bitirilecek.

Projenin ince işlerine devam ediliyor

2016 UEFA kriterlerine uygun olarak gerçekleştirilen projenin, sözleşme kapsamında yer alan ince işleri de Varyap-Uzanlar Ortak Girişimi tarafından gerçekleştiriliyor. Seyrantepe Spor Kompleksi, yol ve trafik düzeni projeleri ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım ve Trafik Koordinasyon birimi tarafından onaylanmış bulunuyor. Projenin sözleşmesi kapsamında yer alan yollar, iş programına uygun olarak yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü, alanında kalan yolların yapım çalışmalarını da hızla sürdürüyor.

2 bin 500 kişi, 3 vardiya olarak çalışıyor

Seyrantepe Spor Kompleksi şantiyesinde halen 1.000 kişi, prefabrike imalatlar ve çelik konstrüksiyonlar için de fabrikalarda 1.500 olmak üzere toplam 2,500 kişi, 3 vardiya olarak çalışıyor.

Seyrantepe Spor Kompleksi Hakkında:

Türkiye'nin en büyük spor komplekslerinden biri olacak Seyrantepe Spor Kompleksi, 52 bin 647 seyirci kapasiteli olarak, 82 bin metrekare imar alanında yapılıyor. 46 bin seyirci koltuğu, 4 bin 710 VİP seyirci koltuğu, 176 adet özürlü ve refakatçi koltuğunun yer alacağı statta 1760 koltuk kapasiteli 157 loca bulunacak. 6 adet yürüyen merdiven, 10 asansörün bulunacağı projede, 2 bin 913'ü kapalı olmak üzere 3 bin 19 araçlık otopark yer alıyor. Metro ile sağlanacak otopark alanları da dahil edildiğinde toplam kapasite 4 bin 500 araca kadar çıkıyor. Çok amaçlı olarak hayata geçirilen statta, müze, restoran, büfe gibi sosyal alanların yanı sıra 2 tane de spor salonu yer alacak.

zaman

 



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,817 µs