En Sıcak Konular

Öldü mü?

30 Haziran 2010 14:07 tsi
Öldü mü? Bugünkü Takvim gazetesinin manşetindeki Bülent Erandaç imzalı haber büyük tartışmalara yol açacak bir iddia içeriyor.

El-Kaide lideri 13 Aralık 2007'de böbrek yetmezliğinden öldü. Ancak CIA Başkanı Panetta, önceki gün, '10 yıldır Ladin'den haber alamıyoruz' dedi...

Dünyanın en büyük istihbarat örgütü CIA Başkanı Leon Panetta, önceki gün, "10 yıldır Usame Bin Ladin'den haber alamıyoruz" açıklaması yaptı. CIA Şefi Panetta, bir kaç hafta önce de, El- Kaide'nin 3 numaralı adamını öldürdüklerini belirterek, "Ladin, Pakistan sınırında. Baskıyı sürdürürsek yakında ortaya çıkar" dedi. Oysa Afganistan'daki Türk istihbarat birimlerinden aldığım bilgiye göre, El-Kaide lideri Usame Bin Ladin, 13 Aralık 2007'de Tora Bora dağlarında öldü. Yıllar önce sol böbreği işlemez hale gelen El- Kaide lideri, 2004 yılında sağ böbreğinde de sorun yaşadı. "ABD'yi titreten" Ladin, Tora Bora'daki ilkel şartlar altında, 3 yıl tek böbreğiyle hayatta kalmaya çalıştı. 13 Aralık 2007 sabahı Ladin hayatını kaybetti.

El-Kaide liderinin ölüm haberi başta CIA olmak üzere birçok gizli serviste şok etkisi yarattı. Ancak, ABD Başkanlık seçimlerinde bile etkili olan Ladin'in ölümü, "Dünya hazır değil" gerekçesiyle açıklanmadı. Amerika ölüm gerçeğini uzun vadeli planları uğruna sakladı. Eğer saklamasaydı ve gizlemeseydi, Afganistan ve Irak işgallerine kılıf uydurmakta zorlanacaktı. Ladin ölmesine karşın, 2007'den beri Washington, sahte sesli mesaj veya video görüntüleriyle Ladin'i "yaşatıyor" ve adını kullanıyor. ABD ihtiyaç hasıl oldukça yani o andaki dünya gündemine ilişkin veya "teröre karşı savaş" stratejisinin bir parçası olarak Ladin'in teknoloji harikası kurmaca görüntülerini yayınlayarak hedef şaşırtmaya devam ediyor.

27 Aralık 2009 tarihinde Ömer Faruk Abdülmuttalib adlı Nijerya vatandaşı, Noel gününde Amerikan Delta Havayolları (Northwest) ile Amsterdam-Detroit seferini yapan uçağı güçlü bir patlayıcıyla havaya uçurmaya çalışmakla suçlandı. Ömer Faruk Abdulmuttalib verdiği ifadelerde El Vuheyşi ile yüz yüze görüştüğünü ve eylem emrini bizzat ondan aldığını söyledi. Böyle önemli bir emri Bin Ladin'in değil de, Vuheyşi'nin vermesi dikkatlerden kaçmadı. Usame Bin Ladin'in yerine Ebu Basir Nasır El Vuheyşi'nin getirildiği iddia ediliyor.

LADİN ARAŞTIRMACISI

Gelişmeler, Amerika'nın önde gelen Bin Ladin uzmanlarından olan Profesör David Ray Griffin'in , "Yaşıyor Mu, Öldü Mü" adlı kitabında açıkladığı bilimsel kanıtlara gözlerin bir daha çevrilmesine yol açtı. Bin Ladin'in 2001-2008 döneminde yayınlanan tüm mesajlarını inceleyen Griffin, tüm kasetlerin ABD ve İngiliz gizli servislerinin işi olduğunu yazıyordu. Bin Ladin'e ait olabileceği açıklanan ses bantlarının da ABD gizli servisleri tarafından üretilmiş olabileceği iddialarına dayanan komplo teorisi böylece inanırlık kazanmaya başladı.

ÖLDÜĞÜNÜ GÖSTERİR DELİLLER

11 Eylül 2001 saldırılarının ardından Bin Ladin'e ait olduğu söylenen çok sayıda ses ve video kaydı ortaya çıkmıştı. Ancak bunların gerçekliğine ilişkin hep soru işaretleri oldu. Bu bantların hiçbirinin gerçekliği kanıtlanamıyor. En az üçününse sahte olduğu biliniyor. Ve birileri sahte Bin Ladin videoları yapıyorsa, tüm video ve ses kayıtlarının sahte olabileceği şüphesi doğmuş durumda. Bin Ladin'in son gerçek ses kaydı, 28 Eylül 2001'de yayınlandı. El Kaide lideri o kasette 11 Eylül saldırılarının sorumluluğunu reddetmiş, "Biz masum öldürmeyiz" demişti.

Son gerçek videosunu 3 Kasım 2001'de yayınladığında, gizleme içerisinde son derece solgun görünüyordu. "Kâfirlerin başında George W. Bush var" dese de, "11 Eylül'ü biz yapmadık" iddiasını tekrarlamıştı. Bu tarihten sonra yayınlanan ve 11 Eylül'ün sorumluluğunu üstlenen görüntülerdeki kişi, makyajla Bin Ladin'e benzetilmiş bir aktördü. Kalın burnu, cüssesi, büyük elleri, esmerliği ve farklı sakal rengi onu ele veriyor. Vahhabiler asla altın takmaz. Bazı görüntülerde Bin Ladin altın yüzük takıyor. Ayrıca Bin Ladin solak, oysa görüntülerde sağ elle yazıyordu. Bin Ladin bir kasetinde "11 Eylül'de demir iskeletli o koca binaları yıktık" diyor. Oysa bir inşaat mühendisi olarak bunu söylemez, çünkü gökdelenlerin demir değil, çelik iskeletli olduğunu bilir. Videolardan biri de Ekim 2004'te ABD Başkanlık seçimlerinden günler önce yayınlandı. Bu video George W. Bush'un ikinci kez başkan seçilmesini sağladı.

ZERDARİ'NİN AÇIKLAMASI

Pakistan devlet başkanı Asıf Ali Zerdari, Mayıs 2009'da yaptığı açıklamada,11 Eylül Saldırısı'ndan 3 ay sonra El Kaide liderini Tora Bora'da yakalayarak ABD yönetimine teslim ettiklerini ancak Bin Ladin'in kısa bir süre sonra serbest bırakıldığını öne sürmüştü. Zerdali, bu ifşaatı esnasında Bin Ladin'in yaşadığını düşünmediğini de söylemişti.

Pulitzer ödüllü gazeteci Seymour Hersh "Ladin yakalansaydı Afganistan'ın işgal gerekçesi biterdi. ABD bunu istemedi" dedi. ABD'nin Afganistan/Pakistan politikalarını belirleyen Bruce Riedel ise "Bin Ladin'in nerede olduğuna dair elimizde bir ipucu yok" demişti. Size göre Bin Ladin öldü mü? Yaşıyor mu?

sabah



Bu haber 869 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,499 µs