En Sıcak Konular

Genelkurmay'dan generallere sıkı takip

30 Haziran 2010 09:48 tsi
Genelkurmay'dan generallere sıkı takip Genelkurmay Başkanlığı, Karargahtaki generalleri sıkı takibe aldı. İşte yeni tedbirler:

Genelkurmay Başkanlığı, emekli Tümamiral İlker Güven için, boşanma davası süren eşi Sunahanım Güven’in “TSK’ya ait bir bavul dolusu gizli belgeyi sattı” iddiasında bulunmasının ardından Karargahtaki generalleri de sıkı takibe aldı.

GENERALLER DE KİMLİK KARTINI OKUTACAK

Karargaha giriş-çıkış saatleri kayıt altına alınmaya başlanan generallerin askeri kimlik kartlarının da barkod sistemine okutulması uygulamasına geçildi.Böylece Genelkurmay Başkanlığı bir ilke imza atmış oldu.

FOTOKOPİ İZİNLE ÇEKİLECEK

Vatan gazetesinin haberine göre Karargah’ta bilgi sızmalarını önlemek için bir dizi başka önlem de alındı. Ziyaretçi kısıtlamasına gidilirken, giriş ve çıkışlarda tüm personelin şahsi eşyaları x-ray cihazından geçirilmeye başlandı. Karargah girişinde el konulan ses kayıt cihazı, flash disk ve cd gibi eşyaların ise mesai bitiminde teslim alınmazsa imha edilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca fotokopi çekilmesi de izne bağlandı.

SALDIRI İHTİMALİNE KARŞI KURŞUN GEÇİRMEZ CAM

PKK’nın son dönemde artan saldırılarının ardından da sıkı güvenlik önlemleri alındı. Genelkurmay Karargahı’nın nizamiyesi kurşun geçirmez cam ve levhalarla takviye edilirken, Kuvvet Komutanlıkları da dahil tüm nöbetçi kulübelerinin önündeki duvarların seviyesi yükseltildi. Askeri lojmanların nöbetçi kulübelerindeki kum torbalarının sayısı ve yüksekliği de artırılırken, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ana nizamiyesinin önüne de yüksekçe bir duvar inşa edildi. Havaalanının girişine dikenli ve yüksek bariyerler konuldu.

KOCAM TSK'NIN KÖSTEBEĞİ DEMİŞTİ

Emekli Tümamiral Güven boşanma davası süren eşini, eski bakan Birgit ile Esenboğa Havalimanı’nda polise yakalatınca Sunahanım Güven de Paşa’yı suçlamış ve ‘O TSK’nın bir numaralı köstebeğidir. Ergenekon’da Deniz Kuvvetleri’yle ilgili bilgileri kocam sızdırdı!’ demişti.



Bu haber 1,119 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,093 µs