En Sıcak Konular

Ömer Öngüt'ü 3 bin kişi uğurladı

29 Haziran 2010 18:12 tsi
ADI ‘Ergenekon İddianamesi' ile ‘Balyoz operasyonu'nda geçen ve Bursa'da tedavi gördüğü özel hastanede ölen ‘Hakikatçılar' tarikatı Şeyhi Ömer Öngüt bugün Adapazarı'ndaki dergahında öğle namazı ardından kılınan cenaze namazından son

Cenaze sırasında bazı müritler tabuta dokunmak için büyük çaba harcadı. Vakıfta görevli Osman Şafak, 83 yaşında ölen Ömer Öngüt'ün ölüme hazırlık yaptığını, türbesini önceden hatzırlattığını ve onun ‘evliya' olduğunu öne sürdü.

Cemaatlere karşı yürüttüğü mücadeleyle tanınan ve adı ‘Ergenekon İddianamesi'nde yer alan Ömer Öngüt, 2 yıldır böbrek yetmezliğinden tedavi gördüğü Bursa'daki özel bir hastanede kurtarılamadı. Cenazesi Adapazarı'nda D-100 Karayolu kenarında bulunan dergahına getirildi. Cemalettin Kaplan, Fethullah Gülen, Necmettin Erbakan, Süleymancılar, İsmailağa Cemaati ve Diyanet'e yönelik ağır eleştiri içeren kitaplarıyla tanınan Ömer Öngüt'ün cenazesine Sakarya, İstanbul, Bursa, İzmir, Manisa gibi illerde bulunan müritleri de katıldı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri cenazenin kaldırılacağı Beşköprü Mahallesi'nde sıkı önlemler aldı. Dergaha alınan cenaze daha sonra üzerinde sarık olan tabutla çıkartıldı. Bu sırada karşılıklı olarak saf tutan müritleri elleri üzerinde taşıdıkları cenazeyi camiinin önüne getirdi. Hakikat Vakfı sorumlusu Osman Şafak, gazetecilere yaptığı açıklamada Ömer Öngüt'ün saat ı 04.00 sıralarında vefat ettiğini belirterek şöyle dedi:

“Böbrek yetmezliği vardı. 2 senedir diyaliz tedavisi görüyordu. Bugüne kadarmış. Zaten hazırlığını yapıyordu. Türbesini hazırlattı. Hatimin evliyadır kendisi.”
Bazı müritler cep telefonu ile tabutun fotoğrafını çekerken öğleleyin kılınan cenaze namazı ardından cenaze toprağa verilmek üzere Erenler Mezarlığı'na götürüldü. Tabutun araca konulması sırasında cenazeye katılan 3 bin müritten bazıları tabuta dokunmak isteyince izdiham oldu.

Sakarya başta olmak üzere Düzce, Bursa, Manisa, Ankara ve İstanbul olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinde 10 bine yakın müride sahip olan Hakikatçıların şeyhi Ömer Öngüt'ün adı son olarak Ergenekon İddianamesi'nde de yer aldı. Albay Dursun Çiçek imzalı ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nda Ömer Öngüt, Adapazarı'nda şeyh iddiasıyla etrafına cemaat toplayan ve hazır kıta bekletilen elemanlar' olarak yer aldı. Öngüt'ün ‘Kalplerin Anahtarı Külliyatı' adlı 31 ciltten oluşan kitabı da bulunuyordu. D-100 Karayolu Adapazarı çıkışında içerisinde yatakhane, cami, yemekhane ve misafirhane de bulunan 5 katlı dergahı bulunan Ömer Öngüt'ün ölümünden sonra Hakikat Vakfı’nın 8 kişilik vakıf mütevelli heyetinin kontrolüne gireceği bildirildi.



Bu haber 1,191 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,392 µs