En Sıcak Konular

ABD’li Bakan Marmaray’da

29 Haziran 2010 16:06 tsi
ABD Ulaştırma Bakanı Ray LaHood, Marmaray’da incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan LaHood, ABD Demiryolları İşletmeleri Genel Müdürü Joseph Szabo ile beraberindeki heyet, Marmaray şantiyesini ziyaret etti. LaHood’a, ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Sharon Anderholm Wiener da eşlik etti.

Ray LaHood, ziyaretine ilişkin olarak AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Türkiye’nin, ulaşımını genişletmek için kullandığı olanakları incelemek amacıyla Türkiye’de bulunduğunu belirtti.

ABD Başkanı Barack Obama’nın, Amerika’da yüksek hızlı raylı sistem uygulanması konusunda taahütte bulunduğunu hatırlatan LaHood, ABD’de şu anda raylı hizmetlerin verildiğini, ancak Obama’nın, ABD’de, daha fazla raylı hizmete ihtiyaç duyulduğuna inandığını söyledi.

LaHood, “Bugün karşımızda duran bu proje, mühendislik ve makinelerin Türkiye’nin bu bölgesinin, Avrupa ve dünya ile bağlantı kurma fırsatlarını gerçekten de hayata geçirebileceğinin çok güzel bir örneğidir” dedi.

İnşa kısmına ilişkin gözlemlerinden çok şey öğrendiklerini ifade eden LaHood, şunları söyledi:

“Ülkeyi çok iyi bir ray sistemiyle bağlamanın yanı sıra bunu karada, yerin ve suyun altında yapıyorlar ve çok iyi bir güvenlik kayıtları var. Bunun, dünyanın kalan kısmına, raylı ulaşımın karada, yer altında ve suyun altındaki farklı biçimleri açısından bir model olabileceğini düşünüyorum. Bu tip bir bağlantı, Türkiye’nin dünya ile bağlantı kurma yeteneklerini geliştirmesine olanak sağlayacak. Bu koridor, Türkiye’nin dünyanın diğer kısmına bağlı olması için ekonomik bir motor olacak. Türkiye’nin bu projesinin, ulaştırma konusunda çok şey bildiğini düşünen bizim gibi Amerikalılar’a, örnek olarak görüyoruz.”

Bugünkü programında Kıyı Emniyeti, Boğaz Geçiş Sistemi ve THY ziyareti de bulunan ABD Ulaştırma Bakanı LaHood, yarın İstanbul’da ulaştırma şirketleriyle bir araya gelecek. Daha sonra Ankara’ya geçerek Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile de görüşecek olan LaHood, çeşitli temaslarda bulunacak.

Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,341 µs