En Sıcak Konular

PKK silah bırakmazsa sorunlar katmerleşir

29 Haziran 2010 15:16 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da 99 sivil toplum kuruluşunun yaptığı 'PKK'nın silahları bırakma çağrısı'na destek verdi.

Kılıçdaroğlu, "İçeriğine katılmasak da PKK'nın silah bırakma taleplerine katılıyoruz. PKK silah bırakmazsa sorunlar katmerleşir." dedi.

Partisinin grup konuşmasını yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu, sorunları olan tüm kesimlerin çözüm adresinin CHP olduğunu iddia etti.

AK Parti'ye yüklenen Kılıçdaroğlu, "Halkın gündemi ile AKP'nin gündemi arasında fark var. Biz çözümler için nasıl öneriler gerektiğine bakarak devam edeceğiz. Sorunları yaşamadan yana bir siyasal iktidardan yana değiliz. Biz CHP olarak sorunları nasıl çözeceğimizi biliyoruz. AKP çözüm üreten kimliğinden uzaklaştı. AKP Türkiye'yi dış politikada kullanılan ülke konumuna getirildi. Bunu kınıyoruz." dedi.

Kılıçdaroğlu, STK'ların terör örgütü PKK'nın silah bırakması yönündeki bildiriye destek verdiğini söyledi. CHP lideri, "Terör ciddi sorun, biliyoruz. Diyarbakır'da STK'lar açıklama yaptı. Ama bu bakımdan içeriğine katılmasak da PKK'nın silah bırakmasına katılıyoruz. PKK silah bırakmazsa sorunlar katmerleşir." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarının emekliyi ve yoksulluğu ezdirdiğini ileri sürdü. "Emekliler, emeklerinin karşılığını alamıyorlar." diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"AKP, sahip çıkalım derken ezdi. Emeklilere söz veriyoruz. İntibak yasası çıkacak. Emekli milli gelirden pay alacak. Emeklinin 18 yaşını aşmış kızı sağlık imkanından faydalanacak. Çözüm AKP'de değildir. AKP emeklileri sevmiyor. Çiftçiyi, işçiyi, memuru da sevmiyor. Üreten çalışan hiçbir kesimi sevmiyor. Rantçılar, köşe dönmeciler yalancılar onun ilgi alanına giriyor. AKP'yi malulen emekli etme emeklilerimize düşecek. En çok ezilen kesim yoksullar. 15 milyon insan yoksul. 15 milyon yoksul varsa sosyal devlet eylemde yoktur. 15 milyon insanı yoksulluğa mahkum etmek AKP ürünüdür. Yoksulluk siyasi sömürü alanı olmalı mıdır, değil midir? Bu, inançlarımıza, sosyal adalete aykırı, bunu CHP değiştirecek olandır. Yoksulluğu siyasal sömürü alanından çıkaracağız."

CHP lideri, iktidara gelmeleri halinde yapacaklarını da sıraladı. Bunun için öncelikle sağlıklı bir envantere ihtiyaç olduğunu altını çizen Kılıçdaroğlu, "Şu anda yoksullukla mücadele için devletin çeşitli kurumları var, 10'a yakın kuruluş yasalardan yetki alıyor. CHP olarak biz bu dağınık yapıyı bitirip Kısa adı ASKUR olan Aile Sigortası Kurumu'nu kuracağız. Sosyal kurum, sosyal hizmet, sosyal yardım ayrılacak. Aile sigortası geliri olmayan, geliri az olan ailelere düzenli, sistemli kaynak aktarımı olacak. Aile sigortası karşılığında herhangi bir ödeme alınmayacak. Aile sigortası çıksa da yeşil kart alınmayacak. Yoksul ailede parayı nereye ödeyeceğimize gelince, kadının banka hesabına ödenecek. Kadına neden yatırılacak. Çünkü kadın evin güçlü konumundadır ve kadın ailede harcamayı en iyi bilendir. Kadın yoksulluğu iliklerine kadar hisseder. Evinde güçlü kadın güçlü Türkiye demektir. Makarna ve bulgurdan AKP'nin sisteminden dağ kadar farklıdır. Gıda dağıtırsan kişi eleştirmez, hak aramaz, yani kula kul mantığını egemen kılar. Dağıtımı para verip düzenli vereceksiniz. O zaman kadın size gelir hak arar. Sosyal devlette yurttaşın hak araması güçlüdür. Sadaka devlet mantığı değildir. Yoksul ailenin yurt burs konusu bu kurum tarafından karşılanacak. Devlet karşılayacaktır." değerlendirmesini yaptı.


(CİHAN)




Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,440 µs