En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

29 Haziran 2010 13:50 tsi
CHP lideri Kemal Kılıçadroğlu yoksulluğu önleme projesini açıkladı. AK Parti hükümetini yoksulluğu sömürmekle suçlayan Kılıçdaroğlu, “Makarnacı devletten gerçek sosyal devlete” gideceklerini belirterek kısa adı ASKUR olan Aile Sigorta Kurumu&#

CHP’nin Meclis grubunda konuşan Kılıçdaroğlu’nun ilk gündem maddesi Diyarbakır ve Batman’daki STK’lardan gelen “Silah bırakılsın” çağrısı oldu. Açıklamalara tam anlamıyla katılmasalar da önemsediklerini açıklayan Kılıçdaroğlu, “STK'ların inisiyatif üstlenerek silahların susturulması çağrısına katılıyoruz. Ancak terör örgütünün koşulsuz silah bırakması gerek” dedi.

 

BAŞBAKAN KENDİNİ CUMHURBAŞKANI MI SANIYOR!
 
Kemal Kılıçdaroğlu grup konuşmasının ardından bir grup gazeteciye Başbakan Erdoğan'ın bugün grup toplantısında söylediği, “Muhalefet partilerine en kısa zamanda ben davetimi yapacağım. Bakalım kimler gelecek” şeklinde sözlerini değerlendirdi.Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı, "Sayın Başbakan kendisini Cumhurbaşkanlığı koltuğunda mı sanıyor bilmiyorum ama biz Sayın Başbakan’ı ziyaret etmesi için bekliyoruz" şeklinde cevapladı.
 

AK PARTİYE DIŞ POLİTİKA KINAMASI
Dış politikayı da eleştiren Kılıçdaroğlu “Türkiye, güven veren, sağlıklı politika üreten, özü sözü bir ülke konumundan çıkarıldı. Kullanılan bir ülkeye dönüştürüldü. Bu imaj nedeniyle de AKP'yi kınıyoruz” eleştirisi getirdi..

Kılıçdaroğlu’nun yaklaşık yarım saat süren konuşmasında ana gündem maddesi ise yoksulluk sorunu oldu. “Halkın gündemi ile AKP'nin sanal gündemi arasında dağlar kadar fark var. Biz halkın gündemini yakalamaya ve çözüm önerilerimizi anlatmaya devam edeceğiz” diyen Kılıçadarloğlu sorunu nasıl çözeceklerini şöyle anlattı:

YOKSULLUK AKP’NİN İŞİNE GELİYOR

Yoksul sayısının artması AKP'nin işine geliyor. Yoksulluğu kaldırmak değil yaymak işine geliyor. O alanı bile sömürü haline getiriyor. Biz yoksulluğun siyasal sömürü alanından çıkması için elimizden geleni yapacağız.

İKTİDAR YAĞMACIYI TALANCIYI SEVİYOR

Yarın 30 Haziran Emekliler Günü. İntibak yasası CHP iktidarında çıkacak. Emekliler gelir dağılımından pay alacak. Emeklinin 18 yaşını aşan kızı da artık sağlık yardımından faydalanacak. Çözümü AKP'de arayanlar AKP'nin Meclis'ten çıkardığı yasalarda emeklilere nasıl baktığını gördü. AKP emekliyi, işçiyi, memuru sanayiciyi sevmiyor. Üreten yaratanı sevmiyor. Talancı ve yağmacılar onun ilgi alanına giriyor. Onun için emekli kardeşlerimden bir şey istiyorum. Yakında sandık önlerine gelecek. AKP'yi emekli etme görevi de onlara düşüyor.

YOKSULLUK SİYASİ SÖMÜRÜ ALANI OLDU

Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri yoksulluk. 15 milyon insan yoksulluk sınırı altında. Anayasa'sında sosyal devlet yazan bir ülkede 15 milyon insan yoksul. Yoksulluğu kronikleşmesinden 8 yıldır iktidarda olan AKP sorumlu. Yoksulluk siyasi sömürü alanı olmamalı. Bu insanlık suçudur. İnançlarımıza aykırıdır. Sosyal devlet ilkesine aykırıdır. Bu nedenle yoksulluk kader değildir. Bu kaderi değiştirecek olan da CHP'dir.

HÜKÜMET MAKARNA SERVİSİNE HAZIRLANIYOR

2009 yılı refah izleme araştırmasına göre nüfusun en yoksul yüzde 20'lik kesiminin yüzde 80'i gelirinin azaldığını söylüyor. Bu araştırmadan Recep Bey'in haberi var mı? Vardır ama bahsetmiyor. O şunu bekliyor. Sandık konulacak ben de makarna servisine başlayacağım. Bu kez halkımız uyanacak. Biz halkla beraber AKP'nin bu yoksulluğu yaratan AKP'yi sandığa gömme görevimiz var ve bu görevi yerine getireceğiz.

AİLE SİGORTASI KURUMU KURACAĞIZ

Aile sigortası geliri olmayan, az geliri olanlara Aile Sigortası Kurumu’ndan düzenli kaynak aktarmaktır. Bunu biz de keşfetmedik. 40 yıl önce bu sözleşmeye imza attık. Hükümet yoksulluğu, yoksulları arka bahçesi olarak gördüğü için bu yasayı uygulamadı. Biz makarnacı devlet değil sosyal devlet olacağız.

İŞTE ASKUR SİSTEMİ

Birincisi sağlıklı bir yoksulluk envanteri çıkaracağız. İkincisi yoksullukla mücadele için devletin birbirinden farklı 10 kurumunu Aile Sigorta Kurumu adı altında birleştireceğiz. Dağınık yapı sonlanacak. Aile Sigortası Kurumu'nu kısa adı da ASKUR olacak. Kaynak soruluyor. 10 farklı kuruluşun bütçesini birleştireceğiz. Yapılması gereken kaynakları akılcı kullanmak. Bunu CHP yapacak. Yoksulun yeşil kartı alınmayacak. Herkes sağlık hizmetinden eşit şartlarda yararlanacak. Aile sigortası için prim alınmayacak.

KULA KULLUK DUYGUSUNU YOK EDECEĞİZ

AKP iktidarı da aynı şeyi yapıyor diyenlere yanıtımız var. Gıda ve yiyecek dağıtmak minnet duygusu yaratır, itiraz duygusunu yok eder, hak aranmaz. Yurttaş değil kulluk duygusu yaratır. Kula kul olmayı yok edeceğiz. İnsanın insana kulluğunu yok edeceğiz. Bunun yolu aile sigortasından geçiyor. Bankadan parasını çekecek. Yoksulluğu teşhir etmeyecek, ailenin onurunu koruyacaksınız. Yani felsefemize uygun olarak sağ elin verdiğini sol el görmeyecek.

PARALAR KADININ HESABINA

Yoksul aileye kadının banka hesabına para yatıracağız. En az asgari ücret olacak. Neden kadının hesabına yatıracağız? Çünkü bir evin tüketimini en iyi kadın bilir, kadın evin orta direğidir. Bu sigortayı gerçekleştirmeyi taahhüt ediyoruz. Bu sigorta ile yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Aile sigortasını insan ve insanlık için istiyoruz. Biz asla yoksulları kuyruğa dizip makarna dağıtmayacağız.



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,850 µs