En Sıcak Konular

Kız yurdundaki facianın altından oyun çıktı

29 Haziran 2010 13:02 tsi
Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde kız yetiştirme yurdunda çıkan ve koruma altındaki iki kızın ölümüyle sonuçlanan yangına ilişkin iddianame tamamlandı. İddianamede, yangına sebep oldukları öne sürülen iki kız ve dört kamu görevlisinin hapis cezasına ç

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Adapazarı Murat Soğancıoğlu Kız Yetiştirme Yurdu’nda 17 Mayıs 2009’da çıkan ve 17 yaşındaki Mine Gün ile 14 yaşındaki Fatma Karaoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan yangına ilişkin başlatılan soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, yangın çıkış nedeni, olayda kusur olup olmadığı ve yurttan sorumlu kamu görevlilerinin kusur ve ihmali olup olmadığının incelendiği belirtildi.

Yurtta yapılan inceleme ve tanık beyanlarında yangının kasten çıkarıldığına dair bulguya rastlanmadığı anlatılan iddianamede, bilirkişi incelemesine göre, yangının yurt binasında kalan öğrencilerin attıkları sigara izmariti veya benzeri yanıcı maddelerden kaynaklanmış olabileceği ifade edildi.

İddianamede, yangını çıkarttıkları iddiasıyla tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Saffet P. ve Cansu U’nun savcılıktaki ifadelerinde, "Ağızda kibrit söndürmece oynadıklarını ve bu sırada kazayla tutuşan örtüyü söndüğünü düşünerek dolabın arkasına saklayarak uyuduklarını" söyledikleri kaydedildi.

Şüpheliler P. ve U’nun yurttaki odalarında yasak olmasına rağmen kibritle oyun oynadığı ve yangın çıkmasına neden olduğu vurgulanan iddianamede, bu iki şüpheli hakkında "Taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli Ali İnan, Ali Akkuzu ve yurt görevlisi Seda Kuzgun ve Nazlı Nurşen Yapan’ın da yangına karşı önlem almadıkları gerekçesiyle "Görevi ihmal" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianamenin kabul edilmesinin ardından şüphelilerin Sakarya Ağır Ceza Mahkemesince yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

-OLAY- Adapazarı’ndaki Murat Soğancıoğlu Kız Yetiştirme Yurdu’nun çatı katında 17 Mayıs 2009’da çıkan yangın sonucunda 17 yaşındaki Mine Gün ve 14 yaşındaki Fatma Karaoğlu ölmüştü.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Saffet P. ve Cansu U. olayın ardından tutuklanmış ancak daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,468 µs