En Sıcak Konular

Ankara şok tutuklamayı konuşuyor

29 Haziran 2010 11:04 tsi
Ankara şok tutuklamayı konuşuyor Düğmeye "sıra arkadaşı" basmış

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in hakkında tutuklama kararı verilmesine kadar varan operasyonu 35 yıllık meslektaşı ve yakın arkadaşı Karabük Emniyet Müdürü Arif Akkale'nin başlattığı ortaya çıktı.

İddiaya göre, İçişleri Bakanı Beriş Atalay'a yakınlığıyla bilinen iki emniyet müdürünün arası ihale operasyonuyla açıldı. Hükümetin Milli Görüş kökenli isimlerine yakınlığıyla bilinen dönemin Kayseri Emniyet Müdürü Özdemir, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne atandığı sırada, Adana'da emniyet müdürlüğünü yürüten ve yaklaşık 15 yıl önce istihbaratçı olarak Ankara'da görev yapan Arif Akkale de bu görev için girişimde bulundu.

Hükümet, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de oluruyla Özdemir'i Ankara'ya atarken, Kayseri'ye ise Akkeli getirildi. İddiaya göre, Akkale, Kayseri'de göreve başlar başlamaz ilk olarak yolsuzluklar ve organize suç örgütü soruşturmalarını yürüten ve Özdemir'in kadrosunda yer alan KOM Şube Müdürü'nü değiştirerek kendisine yakın bir polis müdürünü bu göreve getirdi. Geçen yıl yapılan bu atamanın ardından Akkale, Kayseri'de aralarında emniyet müdürlüğünün temizlik ihalelerinin de bulunduğu bazı ihalelerde yolsuzluk yapıldığı yönündeki iddialar üzerine savcılık talimatıyla çalışma başlattı. Hazırlık soruşturması çerçevesinde, ihalelerde haksız kazanç sağlayan bir grubun faaliyetleri tespit edildi. Soruşturmaya Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Dairesi de katıldı. Yapılan araştırmalar sonrasında Özdemir'in ihaleye giren firmaya yardımcı olduğu iddiaları gündeme geldi.

Karşı karşıya gelen Özdemir ve Akkale'nin Polis Akademesi'nde sınıf arkadaşı oldukları öğrenildi. İki isim bir dönem aynı bekar evini de paylaştı. Yaklaşık 35 yıllık yakınlıkları bulunan iki arkadaşın arası Ankara Emniyet Müdürlüğü nedeniyle açıldı.

İçişleri Bakanı Atalay'ın, Özdemir ve Akkale ile geçen hafta makamında biraraya geldiği de öğrenildi. KOM Dairesi Başkanı Ahmet Pek'in de yeraldığı görüşmede, Atalay'ın yaşanan gelişmelerden rahatsızlığını ilettiği ve sorunun çözülmesi talimatını verdiği belirtildi. Enerji Bakanı Taner Yıldız'a şehit cenazesinde yumruk atılması olayı sonrasında Karabük'e tayin edilen Akkale'nin önümüzdeki günlerde merkeze çekileceği de konuşuluyor.



Bu haber 1,067 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,263 µs