En Sıcak Konular

Eroğlu, Ban Ki-moon görüşmesinden umutlu ayrıldı

28 Haziran 2010 22:18 tsi
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşmelerinin çok samimi bir ortamda geçtiğini bildirdi. Eroğlu, Ban'ın raporunda da belirttiği gibi adada yıl sonuna kadar bir anlaşma beklentisinin sürdüğünü ifade ederek ''Biz de K

Eroğlu, BM Genel Sekreteri Ban ile görüşmesinin ardından BM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmenin çok samimi bir ortamda geçtiğini belirterek ''Bu görüşmede ülkemizin, halkımızın görüşlerini ve müzakerelerin sonuçlarından beklentilerimizi Sayın Genel Sekreter'e anlatmaya çalıştım'' diye konuştu.

Genel Sekreter Ban'ın da kendi görüşlerini KKTC'nin düşüncelerini de dikkate alarak ortaya koyduğunu ifade eden Eroğlu, ''Genel Sekreter'in raporunda da belirttiği gibi yıl sonuna kadar bir anlaşma beklentisi devam etmektedir, biz de KKTC olarak yıl sonuna kadar müzakerelerin bir anlaşmayla sonuçlandırılması gereğine inanmaktayız, bu konudaki kendi görüşlerimizi de Sayın Genel Sekreter'e aktardık'' dedi.

Adada tarafların mülkiyet konusunu görüştüklerini belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

''Özel Danışman Sayın Alexander Downer'a ve Özel Temsilci Sayın Lisa Buttenheim'a da söylediğimiz gibi, mülkiyet başlığı görüşülürken başka başlıkların buna karıştırılmaması gereğini Sayın Genel Sekreter'e de aktardık. Bizim düşüncemiz bir başlığı bitirdikten sonra bir başka başlığa geçmektir.''

Kıbrıs konusunun ve müzakerelerde tüm başlıkların yıllardan beri tartışıldığını hatırlatan Eroğlu, ''Artık uzlaşma niyetinin daha samimi bir şekilde ortaya çıkması gereğini savunuyoruz, Türk tarafı yıllardan beri samimi olarak bir anlaşma istediğini, ortaya çıkan birçok anlaşma metinlerine yönelik tavrıyla dünyaya göstermiştir'' dedi.

Türk tarafının şimdi de aynı anlayışla müzakereleri devam ettirdiğini vurgulayan Eroğlu, ''Bu fırsatın taraflarca, özellikle Rum tarafınca en iyi şekilde değerlendirilmesi gereğine inanıyorum" diye konuştu.

''Kıbrıs'ta iki ayrı halk, iki ayrı demokrasi, iki ayrı yönetim olduğunu bütün dünya bilmektedir, Kıbrıs Cumhuriyetinden dışlananın da Türk tarafı olduğunu, buna rağmen izolasyon altında yine bizim olduğumuzu yine dünya biliyor'' diye konuşan Eroğlu, izolasyon konusunda Genel Sekreter Ban'dan beklentileri olduğunu kendisine ilettiklerini ifade etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, ''İzolasyonların kaldırılmasının, Kıbrıs Türk halkında beliren güvensizliği ortadan kaldıracağı gibi Rumlar'ın da bir anlaşmaya daha fazla eğilmelerini motive edeceğine inanıyoruz, bunu da Genel Sekreter'e ifade ettik'' dedi.

(Devam edecek)



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,743 µs