En Sıcak Konular

STK'lar bildirisine eleştiri

28 Haziran 2010 21:31 tsi
MÜSİAD Diyarbakır İl Başkanı Vahdettin Bahadır, Diyarbakır'da bugün 100'e yakın sivil toplum kuruluşunun (STK) yaptığı açıklamayı görmediği halde altına imzasının yazıldığını söyledi.

MÜSİAD İl Başkanı Bahadır, "Diyarbakır'da değildim, metni görmedim. Metindeki cümlelere katılmıyorum. Metindeki dil şiddete yarar, bu dil şiddeti sürdürmek isteyenlere yarar. Bu dil Ergenekon çetelerine yarar. Bu dil ırkçı ve şovenist duygular içerisinde olan insanlara yarar." diye konuştu.

İl dışında olduğu için metni görmediğini ve okumadığını belirten Bahadır, açıklanan metinde yer alan AK Parti'nin anayasa değişikliği ile ilgili eleştirilerden hiçbir maddesine katılmadığını kaydetti. Bahadır, "Aksine ben anayasanın kısmi değişikliğinin bile cumhuriyet tarihinin en büyük reformlardan birisi olduğuna inanıyorum." dedi.

Diyarbakır'da bir yıla yakındır bazı sivil toplum kuruluşlarının içinde bulunduğu bir STK'lar birliğinin olduğunu ve bunun içinde yer aldıklarını anlatan Bahadır, şöyle dedi:

"Zaman zaman bir araya geliyorduk. Beyanlarda bulunuyorduk. Uygun ve muktedir bir dille bildiri hazırlıyorduk. Bildirileri okuyarak ortak kanaatler alarak açıklıyorduk. Bugün ben burada olmadığım için bildiriyi okuyamadım. Güvendiğim dostlarımın da gözünden kaçmış olabilir, müdahale etmemişler. Dolayısıyla bu bildirideki bu dili kabul etmiyorum. Bana ve benim değerlerime ait bir dil değildir. Hiçbir şekilde bu konuda bu bildirinin maddelerine katılmıyorum. Bazı maddelerin Ergenekon ve şoven zihniyete ve şiddete hizmet ettiğini düşünüyorum. AK Parti'nin anayasa ile ilgili çalışmasını destekliyorum."

(CİHAN)



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,122 µs