En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nun ziyaret günü açıklandı

28 Haziran 2010 17:45 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hakkı Suha Okay, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gediktepe ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hakkı Suha Okay, ''Sınır bölgesine bir ziyaret olacak. Bu konuda Genelkurmay Başkanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor. Hem Genelkurmay Başkanlığının hem CHP Genel Başkanı'nın programlarının uyum sağlaması halinde Çarşamba veya Perşembe günü olabilir'' dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Okay, toplantının ardından yaptığı açıklamada, MYK'nın gündemdeki konuları ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yurt gezilerinin ele alındığını kaydetti.

Gezilerde CHP'ye gösterilen ilginin sevindirici olduğunu belirten Okay, bugüne kadar geziler kapsamında 7 bin kilometrenin üzerinde yol katedildiğini söyledi. Okay, ayrıca 24 Mayıs - 10 Haziran tarihleri arasında genel merkeze 20 bin yeni üye başvurusu yapıldığını da açıkladı.

Hakkı Suha Okay, Grup Başkanvekili Muharrem İnce başkanlığında milletvekillerinden oluşan bir heyetin 2 Temmuz'da Sivas'a giderek Madımak Oteli önünde düzenlenen anma etkinliklerine katılacaklarını bildirdi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Okay, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yurt gezilerinin 2-3 Temmuz tarihlerinde Trabzon ve Giresun ile süreceğini kaydetti.

Okay, Kılıçdaroğlu'nun Şemdinli Gediktepe'deki sınır karakoluna yapmayı planladığı ziyarete ilişkin bir soruyu yanıtlarken de, ''Sınır bölgesine bir ziyaret olacak. Bu konuda Genelkurmay Başkanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor. Hem Genelkurmay Başkanlığı'nın hem CHP Genel Başkanı'nın programlarının uyum sağlaması halinde çarşamba veya perşembe günü olabilir'' dedi.
''Çömelme'' tartışmalarının hatırlatılarak, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki tavrının ne olacağının sorulması üzerine de Okay, ''Genel Başkanımız, çömelme halinde çekilen fotoğrafı yurt içinde, sınırlarımız dahilinde üzüntü ile karşıladığını ifade etmişti'' karşılığını verdi.

Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesinin sonuçlarını nasıl değerlendirdikleri sorusunu yanıtlarken de ''Esasen çıkan bir sonuç yok. Ancak üzüntü veren tarafı şudur, ABD'nin maç saati nedeniyle randevunun zamanında yapılamamasıdır. Keşke maç saati de gözününe alınarak bir randevu saati verilseydi de böyle bir tartışma yaşanmasaydı'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nun bir araya gelmesine ilişkin sorular üzerine de Okay, bu konunun TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından gündeme getirildiğini, Kılıçdaroğlu'nun da ''görüşebiliriz'' dediğini hatırlattı. Okay, ''Ancak bu konuda bilgi vermeyi isteyen kişinin bu yönde bir randevu talebinde bulunması doğal olandır'' dedi. 



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,338 µs