En Sıcak Konular

Başbakan'dan cevap geldi: Görüşürüm

28 Haziran 2010 17:21 tsi
Başbakan'dan cevap geldi: Görüşürüm Başbakan Erdoğan, son zamanda artan terör olaylarının görüşülmesi için liderler yapılması planan görüşmelere ilişkin olarak, 'Kılıçdaroğlu ile de görüşürüm Bahçeli ile de görüşürüm' dedi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD-Irak-Türkiye üçlü mekanizmasının, istihbarat paylaşımını aşan bir sürecin içinde olduğunu söyledi.

Erdoğan, Kanada dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmeye ilişkin soruları cevapladı. ABD-Irak-Türkiye arasındaki istihbarat paylaşımı dışında farklı adımların olacağı yönünde açıklamalar olduğunun hatırlatılması üzerine Erdoğan, şu cevabı verdi:

"Üçlü mekanizmanın içeriği hakkında bilgilendirme yapmam doğru olmaz. İstihbarat paylaşımını aşan bir sürecin içinde olduğumuz muhakkak. Artık bu istihbarat paylaşımını daha da aşan, terörle mücadelede yapılması gereken ne varsa bunun yapılması noktasında daha kararlı adımların atılması hususu gündemimize geldi. Sayın Obama'nın bunu da anlayışla karşıladıklarını ve paylaştıklarını memnuniyetle gördüm."

MUHALEFETLE GÖRÜŞÜRÜM

"Bu bir milli meseledir. Terör konusunda samimi bir konsensüs oluşursa Ben sayın Kılıçdaroğlu ile de görüşürüm sayın Bahçeli ile de görüşürüm."

Hatay'da yaylada ölenlerle ilgili Hatay Valisi'nin açıklamalarının hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Konunun detayı hakkında bilgim yok. Netice gerçekten üzücü. Fakat olay nedir, detay bilgiler nasıldır. Bu konuda henüz aldığım bilgiler yok. Gelen bilgiler daha çok çerçeve ve valimizin yapmış olduğu açıklamalar. Valimizin yapmış olduğu bu açıklama yeterli midir, değil midir, onun detaylarına girip inceleme söz konusu olacaktır. İçişleri Bakanlığımızın bu konuyu takip etmesi, incelemesi şart." diye konuştu.

Diyarbakır'da Şeyh Said'i anma toplantısıyla ilgili bir soruya ise Erdoğan, şöyle cevap verdi: "Bu konuyu sizden duymuş bulunuyorum. Ülkemizde yasalar çerçevesi içerisinde hukuka uygun ne varsa ileri demokrasilerde bunlar yapılabilir. Toplantı gösteri ve yürüyüşlerine uygun olarak hukukumuz böyle bir toplantıya, anmaya müsaade ediyorsa bunu da rahatlıkla her tür sivil toplum kuruluşu, siyasi parti bu tür toplantıları yapabilir."

Obama ile görüşmesinde, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi konusunun gündeme gelip gelmediği yönündeki bir soruya ise Erdoğan, "Sayın Obama ile henüz bu konuyu görüşeli 48 saat bile olmadı. Gerek özür dilenmesi, gerek tazminat konusu, Türkiye ile İsrail arasındaki konudur. Üçüncü bir konu da Filistin'e uygulanan ambargonun kaldırılması konusudur. Üçü de mutabık kaldığımız konulardır. Sayın Obama, İsrail Başbakanı'nın 7 Temmuz'da ABD'yi ziyaretinde bu konuyu paylaşacaklarını, görüşeceklerini ifade ettiler." diye cevap verdi.

Diğer yandan, Türkiye'nin, İsrail'e hava sahasını kapattığına yönelik, İsrail basın organlarında çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Erdoğan, şöyle cevap verdi: "Daha olaylar olduğu anda bu konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'nın, benim yapmış olduğum açıklamalar oldu. Bu açıklamaların yapılması demek anında bu olaya, olaylara karşı verilmiş tepkilerdir. O ilk günde zaten hava sahamızla ilgili bir geçiş talepleri vardır. Zannediyorum ki Polonya mıydı, böyle bir talepleri olmuştu. O zaman zaten kendilerine müsaade edilmedi."

Ayrıca, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nde değişiklik olduğu yönündeki bazı basın organlarında çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Bir şeyi anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Medyanın kulakları bizden çok daha derin. Bu strateji belgesini biz ne gördük, içeriği hakkında bilgi aldık. Ama anlaşılan medya içeriğini görebiliyor. Henüz böyle bir şey bize gelmiş değil, böyle bir şeyi de görmüş değiliz." dedi.

CİHAN



Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,569 µs