En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu o sipere gidiyor

28 Haziran 2010 13:56 tsi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, Gediktepe Karakolu’na ziyaret kararı.

Başbakan Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanı Başbuğ'la birlikte Gediktepe'de 11 askerimizin şehit olduğu alanda çömelerek oturması, siyasi anlamda kullanılmaya devam ediyor.

Kılıçdaroğlu şovu başlıyor...

Başbakan Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanı Başbuğ'la birlikte Gediktepe'de 11 askerimizin şehit olduğu alanda çömelerek oturması, siyasi anlamda kullanılmaya devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay başkanlığının açıklamalarını dahi anlayamayan kimi çevrelerin sürekli bu durum üzerinden siyasi kazanç sağlamaya çalışması, ucuz bir argüman olarak değerlendiriliyor.

Gitmek için Başbakan'ı mı bekledi?

Başbakan Erdoğan'ın Gediktepe ziyareti öncesinde bölge ziyareti ile ilgili her hangi bir açıklama yapmayan Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan'ın askerlerin teknik tavsiyesi üzerine çömelmesiyle birden kararını değiştirip, bölgeye ziyaret kararı da ilginç bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son günlerde sürekli bu konuyu gündeme getirerek hem Başbakan hem de Genelkurmay Başkanı'na hem haksızlık hem de bir bakıma hakaret ediyor.

Çünkü yetkili ve en profesyonel ağızlar bu konuda açıklama yaptıkları halde Kılıçdaroğlu ve CHP olayı sürekli ajite ediyor. Çarşamba ya da perşembe günü gerçekleşecek ziyaret için konuşan Kılıçdaroğlu 'Çömelmeyeceğim. Çömeleceksem neden gideyim' diyor.
Bu açıklamadan konunun ya hala anlaşılamadığını ya da özellikle kullanıldığını söyleyen kulisler CHP'nin muhalefetinin ekseninin başka yönlere kaydığını belirtiyorlar.

Genelkurmay ne demişti?

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, Genelkurmay Başkanlığı karargahında yapılan basın bilgilendirme toplantısında, basın mensuplarının sorularını yanıtlamış, 'Gediktepe'deki çömelme görüntüleri askeri gereklilikti. Başbakanı ve komutanları ayakta tutmak doğru olmazdı' demişti.
'Gediktepe'yi ziyaret esnasında Başbakan ve komutanların, mevzilerde çömelme fotoğrafı' konusundaki soru üzerine Tümgeneral Güler, 'Görüntülerden de açık bir şekilde görüldüğü üzere, orası düzenli bir cephe, mevzi değil, Türkiye-Irak sınır hattının tam üzerindedir. Sıfır hattıdır. Güneyi Irak'ın kuzeyidir, güneydeki arazi daha hakim bir arazidir. Her zaman bir kaç teröristin veya keskin nişancıların civarda bulunması mümkündür. Erler ayakta değil. Mevzilerde iken, Türkiye
Cumhuriyeti Başbakanını ve komutanlarını tehdide açık bir şekilde ayakta tutmak doğru bir hareket tarzı olmazdı. Kısacası bu askeri bir gerekliliktir' yanıtını vermişti.
Bu tip mevzilerde uzak mesafeli ateşler sonucu şehit verilen olaylar olduğunu anlatan Tümgeneral Güler, 'Burada önemli olan belirli bir risk alınarak Gediktepe'ye gidilip oradaki personel ile birlikte olmaktır' diye konuşmuştu.

Basın sorunca hatırlıyor!

Diğer taraftan Kılıçdaroğlu'nun genellikle basının her hangi bir konuyla ilgili soru sormasından sonra gündeme aldığı etkinliklerde dikkat çekici bulunuyor.

Türkiye'nin gündemi, ana muhalefetin gündemi, 'Çömelme'.

Basın soruyor, o cevap veriyor 'çömelmem' diyor.

Ve bir takım medya Kılıçdaroğlu'nun 'Çömelmem' deyişini başlıklara çıkarıyorlar.
toplumsalhafiza
 



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,400 µs