En Sıcak Konular

Irak hastaneleri Türk şirketlerine emanet

28 Haziran 2010 12:56 tsi
Gaziantep’te faaliyet gösteren Acarsan Grup, Irak’ta yapımını sürdürdüğü yaklaşık 750 milyon dolarlık 5 hastaneyi 2012 yılının başında anahtar teslimi bitirerek Irak Sağlık Bakanlığına devredecek.

Türkiye’den Universal Hospitals Grup ile kurdukları ortak şirket ile Irak’taki ihaleyi kazanan ve Irak’ta Kerbela, Basra, Babil-Hilla, Missan ve Nasiriye kentlerinde toplam 2 bin yataklı 5 hastanenin inşaatına başlayan Acarsan Grup, Irak’ta yeni altyapı projeleri üstlenmeye de hazırlanıyor.

27 yıldır Irak ile çalışan Acarsan Grup, bu ülkeye başta bakliyat, gıda, beyaz eşya, inşaat malzemeleri olmak üzere istenen her türlü ürünün ihracatını da yapıyor.

Acarsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Selim Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları ve en büyük ihracatçıları arasında yer aldıklarını, un, otomotiv, turizm, motorlu araçlar-petrol ürünleri, taşıt muayene istasyonları, sağlık alanlarında şirketleri bulunduğunu söyledi.

1983’lerden beri nakliyecilik, sınır ticareti, petrol taşımacılığı ve ihracat olarak 27 yıldır Irak ile fiilen çalıştıklarını belirten Acar, Irak’ın en büyük ihracat pazarları olduğunu, bakliyat, gıda, beyaz eşyanın yanı sıra isteğe göre ihracat yaptıklarını ifade etti.

IRAK’TA 5 ŞEHİRDE 5 HASTANE

Selim Acar, Irak’ta şu anda altyapı yatırımları olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Şu anda güney bölgesinde Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler yapıyoruz.  Bir yıl önce
inşaatlara başladık. Basra, Kerbela, Missan, Nasiriye ve Babil-Hilla kentlerinde 5 hastanenin yapımı devam ediyor. Her hastane 400 yataklı, toplam 2 bin yataklı. 2011 sonuna doğru inşaatlar bitecek, 2012’nin başında da medikal malzemeler ile anahtar teslimi bitirecek şekilde devlete teslim edeceğiz.  Hastanelerin yatırımı yaklaşık 750 milyon dolar.”

Irak’ta yeni ihaleler almayı düşündüklerini bildiren Acar, “Orada bir sürü altyapı yapılacak. Altyapılardan bize işler gelecek. Şu an konuştuğumuz işler var” dedi.

Türk firmalarının Irak’ın yeniden yapılanmasında rol alması gerektiğini vurgulayan Selim Acar, “Orada 2-3 senedir terör olayları durdu, yüzde 80-90’ını bitti. Bazı bölgelerde ufak tefek şeyler var, risk var. Ama önemli olan zor şartlarda iş yapmak” diye konuştu.

“EKONOMİDE DÜZELME BAŞLADI, İSTİHDAMIMIZ 4-5 BİN KİŞİYE ÇIKACAK”
Geçen yıl dünyadaki ekonomik krizden herkesin nasibini aldığını, ama Türkiye’nin öbür ülkelere göre daha iyi göründüğünü belirten Acar, 2009’un altıncı-yedinci ayından itibaren ekonomide düzelmenin başladığını, şu anda dövizin seviyesinin de normal olduğunu kaydetti.

Acar, Acarsan Grup’un 2010 yılında büyümesinin daha iyi olacağını ifade ederken, “2010 yılında Gaziantep’te makarna yatırımımız olacak. Alman Hastanesi inşaatımız var. Aslında geçen sene yapacaktık, ama krizden dolayı bazı nedenlerden dolayı beklemeye aldık. Kısmet olursa bu yıl sonunda veya gelecek yılın başında yapmaya başlayacağız” dedi.

Selim Acar, grubun istihdamının 2-3 ay içinde 4-5 bin kişiye çıkacağını da bildirdi.



Bu haber 1,173 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,771 µs