En Sıcak Konular

'Kırklareli valisi AKP İl Başkanı yapılmalı'

28 Haziran 2010 12:26 tsi
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Demokrat Parti’nin 1950’de iktidara geldiğinde CHP’yi kapatıp, İnönü’yü de tarihteki huzurlu yere göndermemiş olması en büyük talihsizlikti" diyen Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’nun,

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce yaptığı yazılı açıklamada, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’nun sözlerinin kabul edilemez olduğunu söyledi. İnce, şöyle dedi:

"Türkiye AKP iktidarında, ‘Vali Bey sen de çök’ diyen başbakanlara karşı ‘Başbakanım devlet çökmez’ diyen valiler döneminden, başbakanın talimatı ile kamyona binip kömür dağıtan, Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi düşmanı, AKP’nin İl başkanı gibi davranan valiler dönemine geçiş yapmıştır. Kırklareli Valisi’nin yaptığı haddini aşan açıklamalar, bir valinin ağzından kaçan sözler değil, valilik kurumunun ne hale getirildiğinin en somut göstergesidir. Bugün tartışılması gereken, Vali ve Vali’nin sözleri değil, o Valiyi göreve getiren ve o Valiye o sözleri söyleme cesareti veren Başbakan ve hükümettir."

-"AKP KRALLIĞI KURULUYOR"-

Valilerin devletin valisi olmaktan çıkıp AKP’nin valisi haline getirildiğini ileri süren İnce, "Parti devleti kuruluyor, kurumsallaştırılıyor. Kurumlar fethediliyor, AKP’li olmayan kamu görevlileri görevden alınıyor, yargısız infazlar yapılıyor, yargı kararları görmezden geliniyor. Devletin gelenekleri yıkılıyor. AKP krallığı kuruluyor" diye konuştu.

"Parti kapatılmasına güya karşı olanların atadığı valiler, CHP’nin kapatılmasından söz ediyor. Yakında Tahkikat komisyonları kurup, CHP’lilere siyaset yasağı isteyen, CHP’nin mallarına el konulmasını savunan valiler olursa şaşırmayacağız" diyen İnce, şöyle devam etti:

"AKP’nin ve AKP’nin göreve getirdiği bürokratların sözleri bizi şaşırtmıyor. Ama onlar seçimlerde neye uğradıklarını şaşıracaklar ve bütün söz ve icraatlarının hesabını verecekler. İsmet Paşa, Türk tarihinin şanlı sayfalarında yerini her zaman için yerini koruyacakken, bu Vali ise kendisini o göreve getiren siyasal irade ile birlikte ilk seçimlerde tarih olacaktır. İçişleri Bakanlığı Kırklareli Valisi hakkında inceleme başlatacağına, kendisini derhal görevden alıp AKP’ye İl başkanı yapmalıdır."

Milliyet



Bu haber 936 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,785 µs