En Sıcak Konular

80 milyon Euro'luk makyaj!

27 Haziran 2010 20:45 tsi
80 milyon Euro'luk makyaj! Kozmetik devi L'Oreal'in vergi kaçağının üstünün örtüldüğü iddiası hükümeti sarsıyor

Fransa'daki kozmetik devi L'Oreal'in sahibi Liliane Bettancourt'un vergi kaçırdığı ve buna bir dönem bütçe bakanlığı yapan, halen Çalışma Bakanı olan Eric Woerth'in göz yumduğuna ilişkin tartışmalar giderek büyüyor.

Bütçe Bakanı François Baroin, vergi dairesine bildirimde bulunulmamış gelirle ilgili iddialara ilişkin inceleme yapılacağını duyurdu.

Fransız bakan, zengin iş kadınının bir danışmanın İsviçre'deki hesaptaki paranın vergi dairesine bildirilmediği yolundaki açıklamasının ardından bu incelemenin yapılmasına gerek görüldüğünü söyledi.

Muhalefetteki Sosyalist Parti temsilcileri, Bakan Woerth'i ''bulunduğu mevkiyi kötüye kullanarak ailesine çıkar sağlamakla'' suçluyor.

Woerth'ün, Fransa'nın en zengin kadını, kozmetik devi olarak bilinen L'Oreal'in sahibi Liliane Bettancourt'un vergi kaçakçılığına göz yumduğu iddia ediliyor.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran skandal, Bettancourt'un, öz kızı Françoise Bettencourt-Meyers arasındaki servet davasında yayımlanan ses kayıtlarıyla ortaya çıkmıştı.

Françoise Bettencourt-Meyers, aylar önce annesinin bir milyar avro hediye ettiği fotoğrafçı François-Marie Banier;e dava açmıştı. Miras soruşturmasında Bettancourt'un servetini yöneten şirketin sahibi Patrice de Maistre'nin ses kaydı ortaya çıkınca, olay ülkede siyasi skandala dönüşmüştü.

Ses kayıtlarında Maistre, Çalışma Bakanı Eric Woerth'nin ricası üzerine karısı Florence'ın işe alındığını anlatıyor. Bakanın eşi Florence Woerth, işe girdikten sonra, şirketin üç yıl boyunca yüksek miktarda vergi kaçırdığı ortaya çıkmıştı.

L;Oreal'in sahibi Bettancourt'un, İsviçre'deki 80 milyon avroluk hesabını gizleyerek vergi kaçırdığı belirlenmişti. Bettancourt'un ayrıca iktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) bünyesinde çalışan kişilere bağış yaptığı, yine ses kayıtlarında ortaya çıkmıştı.

Bu skandal, ülkede Woerth'ün hazırladığı ve emeklilik yaşının 60'dan 62'ye çıkartılmasını öngören yasa tasarısıyla ilgili tartışmaların alevlendiği dönemde ortaya çıktı.

habertürk



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,942 µs