En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Balığı da biliyorsunuz, kokuyu da

27 Haziran 2010 17:41 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim 'balık baştan kokar' diye güzel bir atasözümüz var. Balığı da biliyorsunuz, kokuyu da. O zaman bu balığı ve kokuyu yok etmeniz lazım." dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay ve Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Ayaş'taki Dut Festivali'ne katıldı. Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinden festival alanına Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç'ın kullandığı üstü açık ciple geldi. Kılıçdaroğlu'nun protokolde kendisi için ayrılan yere geçişi sırasında kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, hükümet politikalarını eleştirerek, "Yaşanan bu süreçten, çiftçi, köylü, emekli, memur, sanayici memnun değil. Size soruyorum bu düzenden memnun musunuz? Bu düzenden Recep Bey ve rantiye memnun. Bunun için bu düzeni değiştirmek zorundayız." dedi.

İnançları siyasi sömürü alanı haline getiren düzene son vereceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Biz sadaka devletini değil sosyal devleti yeniden inşa edeceğiz." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti; "Bizim 'balık baştan kokar' diye güzel bir atasözümüz var. Balığı biliyorsunuz, kokuyu da biliyorsunuz. O zaman bu balığı ve bu kokuyu yok etmeniz lazım. Bunu demokratik yollarla yapacağız."

Türkiye'de kardeşliğin ve dostluğun egemen olmak zorunda olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı; 'Halkın iktidarı kurulacak, Recep Bey'in kimyası bozulacak. Kimyasının bozulmasıyla da kalmayacak, onların düzenini de değiştireceğiz. Halktan yana bir düzen kuracağız. Recep'i halkın oylarıyla yolcu edeceğiz. Bundan emin olmanızı isterim. Biz 'temiz siyaset' diyoruz ama öbür taraftan dut yemiş bülbül gibi hiçbir ses gelmiyor. Niye acaba? Çünkü temiz değiller ki temiz siyaset lafını ağızlarına alsınlar."

Siyasetin 'zenginleşme aracı' değil 'halka hizmet etme sanatı' olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, halkın iktidarını kurmak için herkese görev düştüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, 'Hepimiz çalışacağız, haramilerin iktidarını al aşağı edeceğiz.' dedi.

cha



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,854 µs