En Sıcak Konular

Terörün nedenlerinden birisi Irak'ın işgal edilmiş olmasıdır

27 Haziran 2010 17:18 tsi
Terörün nedenlerinden birisi Irak'ın işgal edilmiş olmasıdır

Ergün, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığınca Gebze'deki Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ''İlçeler Buluşuyor, İlçeler Konuşuyor'' toplantısında yaptığı konuşmada, ülkenin her türlü sorununu hızlı bir şekilde çözüme kavuşturarak, milletin ve ülkenin hak ettiği yere yükseltmek için çalıştıklarını söyledi.

Ekonomide, siyasette, hukukta, eğitimde, sağlıkta, altyapıdaki eksiklikleri telafi ederek, bunları millete yakışır noktaya taşımak istediklerini ifade eden Ergün, şöyle konuştu:

''Bunun için samimi olmak önemli. İçtenlikle bir konuya eğilmek önemli. Her konu hızlı bir şekilde çözülememiş olabilir, bitmemiştir henüz. Hayat devam ettiği sürece problemler bitmez. 'Çocuk büyüse' denir, büyüdüğünde dert de büyüyor değil mi? Sonra, 'şimdi bir evlendirsek' denir sonra 'iyi bir işi olsa'... Hayatta her gün yeni hedefler olur. Evi, arabası olsa, evin eksiği biter mi, bitmez. Hayat da böyle. Biz bir problemi çözeceğiz başka bir problem çıkacak ve onu da çözmeye çalışacağız ama önemli olan samimiyet. Samimi olarak bir ülkenin sorunlarıyla meşgul olmaktır önemli olan. Gebze'de altyapı sorunu var mesela. 'Varsa var' diyebilir miyiz? İmkanlarımıza bakacağız ve planlarımız dahilinde çözmeye başlayacağız. Çözmeye başladık mı, önemli mesafe aldık mı? Aldık. Biter mi? Bitmez. Yenileri çıkacak hayatın akışına göre.''

Bazı okullarda öğretmen açığı bulunduğunu ve bilgisayar sınıfı olmadığını ifade eden Ergün, eğitim sorunlarını çözüme kavuşturmak için, yüzde yüz eğitime destek kampanyaları açarak sanayici ve iş adamlarının da elini taşın altına koymalarını istediklerini söyledi.

Sağlık sorunlarının giderilmesi için önemli projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Ergün, ''Halkımız niye kolay ulaşmasın ilaca? Niye iyi hastanelerde tedavi görmesin? diye projeler hazırladık ve önemli mesafe aldık. Köylerde insanlar kızakla eşekle hastaneye getirilmeye çalışılıyordu kar ambulansları yaptık. Sağlıkta bir derdimiz kalmadı mı? Daha çok işimiz var ama baştan dedik ya bu sorunu çözmek için samimi bir çaba harcanıyor'' şeklinde konuştu.

-DIŞ TİCARET VE İŞSİZLİK-

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, yılların birikimi işsizlik sorununun çözümü için çalıştıklarına değinerek, şöyle devam etti:

'Nüfusumuz genç. Bu avantaj aslında. Köyden kente göç var. Şimdi eskisi gibi değil ki. Şimdi kız çocukları da okuyor, meslek sahibi oluyorlar, çalışmak istiyorlar. Yani kadınların iş gücüne katılımı da artıyor haklı olarak. Teknoloji de gelişiyor Türkiye'de. Eskiden on kişinin yaptığı işi bir kişi yapıyor Makinelerde. O zaman ne yapmamız lazım? daha hızlı büyümemiz lazım ki işsizlik oranını azaltalım. Sadece ürettiklerimizi tüketmemiz yetmez dünyaya da satmamız lazım.

Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız, iş adamları, sivil toplum kuruluşları, ticaret ve sanayi odaları ile dünyayı dolaşıyor. Yeni ilişkiler kuralım dünyayla, komşularımızla problemlerimiz varsa halledelim çözelim, ticareti artıralım. Dış politikayı buna göre yapıyoruz. Bazen diyorlar ki 'ne yapıyorsunuz, dünyayı geziyorsunuz.' Geziyoruz da dünyayı görme meraklısı değiliz. Gittiğimiz yerde serbest ticaret anlaşması yapıyoruz, vizelerin kaldırılması anlaşması yapıyoruz, çifte vergilendirmenin önlenmesi anlaşması yapıyoruz, karşılıklı ticaretin artırılmasıyla ilgili anlaşmalar yapıyoruz.''

Türkiye'nin 2002 yılında 36 milyar dolarlık ihracatının, 2008'de 132 milyar dolara kavuştuğunu kaydeden Ergün, ''Komşularıyla hiçbir şey alıp satmayan bir Türkiye yerine komşularıyla ticareti 3-4 kat artan bir Türkiye oluşuyor. Avrupa, Asya, Afrika, Karadeniz Ekonomik İşbirliği ve Kafkasya ile ticareti 5 kat artan bir Türkiye meydana geliyor. 2002'de 3 bin 500 dolar olan milli gelir, fert başına 10 bin doların üstüne çıkıyor. 2002'de 240 milyar dolarlık bir üretim yapılan Türkiye varken, 2008'de 750 milyar dolarlık bir Türkiye'ye ulaşmış oluyoruz'' diye konuştu.

-EKONOMİDE 2023 HEDEFİ-

İşsizlik oranını aşağı çekmek için üretimin artması gerektiğini kaydeden Ergün, Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'te ihracatın 500 milyar doları aşmasının hedeflendiğini bildirdi.

Gayri Safi Milli Hasılanın 20 bin doların üzerine çıkması, yaklaşık 2 trilyon dolarlık bir üretim gücüne ulaşan bir Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın ilk büyük 10 ekonomisi içinde yer almasının amaçlandığını kaydeden Ergün, şöyle devam etti:

''Şimdi dünyanın ilk 17. büyük ekonomisiyiz. 2002'de 26'ncıydık. Demek ki 7-8 yılda 26'dan 17'ye gelmişiz. Şimdi 17'den ilk 10'a girmek istiyoruz. Yükselebilir miyiz? Önümüzdeki 13 yılda bu performansı gösterebiliriz. Hedefimiz bu dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde yer almak. Niye? Hem kendi zenginliğimizi artırmak için, işsizimize iş bulmak için, hem de dünyada küresel ekonomik kararlar alınırken masada bulunmamız için. Ya kararların alındığı masada bulunup kararları alanlar arasında yer alacaksınız ya da başkalarının aldığı kararlara uyacaksınız.



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,656 µs