En Sıcak Konular

Ali Şen'den Aykut Kocaman'a imalı yorum

27 Haziran 2010 14:53 tsi
Efsane başkanlardan Ali Şen, Fenerbahçe'nin yeni teknik patronu Aykut Kocaman hakkında konuştu...

Efsane başkanlardan Ali Şen, Fenerbahçe'nin yeni teknik patronu Aykut Kocaman hakkında, "İşine ve Fenerbahçe'nin menfaatlerine baksın. Millet ne duymak ister o tarz konuşayım düşüncelerine dalarsa baştan kaybeder. Kendi işine baksın. Fenerbahçeliler'in ne istediğini keşfetsin, onları takip etsin. O zaman Aykut Fenerbahçe'de büyük kariyer yapar. Hayat boyuda bu devam eder" yorumunu yaptı. Aykut'a güveniyor musunuz sorusuna da Şen, "Güvenmek istiyorum" yanıtını verdi.

Yaz tatilini Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Yalıkavak Beldesi'ndeki çiftliğinde geçiren ve bol bol tüplü dalış yapan Ali Şen, gazeteci Güneri Civaoğlu'nun verdiği, "Yaza Merhaba" partisine katıldı. Göltürkbükü Beldesi'nde yer alan Kuum Otel'deki partide soruları yanıtlayan Şen, Güney Afrika'da devam eden Dünya Kupası ile ilgili şunları söyledi: "Dünyada futbol değişti. Sadece vasıflı, yetenekli ama güzel olmayan, zekası da orta olan futbolculara artık dünya futbolunda yer yok. Bugün takım mühim, hangi takım daha çok koşuyorsa, hangi takımın oyuncularının koştuğu mesafenin ortalaması 8 kilometre civarında olursa o takım iyi iş yapıyor. Eskiden Beckanbuaur ve Cruyf'un zamanında bu futbolcular ortalama 4 kilometre koşardı. Şimdi çok koşmak çok mücadele etmek yetmiyor ayrıca yetenekli zeki, bir de futbolcu kuvvetli olacak. Bu sisteme ayak uyduranlar Fransa ve İtalya'yı elediler. Çünkü bu iki takım da çok ağır ve yavaş oynadı. Yavaş oynayan takımlar elendiler. Benim favorim dünya kupasında Arjantin. Çünkü Arjantin'de hem yetenekli futbolcu var hem de koşan baskı yapan futbolcular var. Bir takımın antrenörü eğerki kaleciyse veya eski savunma oyuncusu ise her zaman daha fazla savunma futbolu oynatır. Oysaki Maradona'nın işi her zaman gol atmak ve gol attırmaktı. Takımını da bu doğrultuda oynatıyor. Ona uygun futbolcular da var. Bu yüzden ben Dünya Kupası'nda tek favori ekibim banko Arjantin. Dünya Kupası'nda sürpriz yapacaklar ise zaten yaptılar. Yani sürpriz yapacak takım artık kalmadı."

"DAUM TAZMİNATIN YÜZDE 40'INI ALDI"

Son dönemde Fenerbahçe'de yaşananları ve Daum'un gidişini değerlendiren Ali Şen, Aziz Yıldırım'a sitem etti. Şen, "Fenerbahçe büyük kulüp. Gerginlik, Daum ile hoş olmayan biçimde uzadı. Daum iki üç kez beni aradı, konuştum. Yani bu işler Fenerbahçe kulübüne yakışmadı. Yakışmayan neydi; bir futbolcu veya teknik direktörle mukavele yaparsanız, anlaşamazsınız onu gönderebilirsiniz, bu olabilir. Dünya da bunu yapıyor. Abramovich Morinyo'yu gönderdi 36 milyon pound ödedi, Real Madrid Perreria'yı gönderdi o da tazminat ödedi. Kural bu. Benim yadırgadığım olay şu; bunu yaşadığım için söylüyorum. Futbolcu veya teknik direktörle anlaşma yapılmış, işler yürümemiş, ayrılabilir. Ama arada bir dostluk kurulmuştur. Bunu Aziz Yıldırım da Daum da diyordu. Aziz Yıldırım, `en büyük Daum' diyordu. Demekki hiç dostluk yokmuş. Dostluk olsa beş dakikada anlaşılırdı. Daum alacağı tazminatın yüzde 40'ını aldı. Ben bu konuda Daum'u kabahatlı bulmadım" dedi.

"AYKUT'A GÜVENMEK İSTİYORUM"

Ali Şen, yeni teknik direktör Aykut Kocaman hakkında da şunları söyledi: "Böyle bir camiada teknik direktör olmak herkese nasip olmaz. Bugün Aykut ne yapar. Bugün yabancı teknik direktörün bilip de bizim teknik direktörlerin bilmediği bir şey kalmadı. Eskiden fark vardı. Aykut kendine güvenen, yenilikleri takip eden bir teknik direktör. Bir de çok önemli bir şey söyleyeceğim; Aykut'u tanıyan, Aykut'u bu kulüpten futbolcu olarak gönderen benim ama teknik direktör Aykut'u çok iyi tanımıyorum. Aykut'u şu konuda önemli bir tavsiyede bulunacağım; işine ve Fenerbahçe'nin menfaatlerine baksın. Millet ne duymak ister o tarz konuşayım düşüncelerine dalarsa baştan kaybeder. Kendi işine baksın. Fenerbahçeliler'in ne istediğini keşfetsin onları takip etsin. O zaman Aykut Fenerbahçe'de büyük kariyer yapar, hayat boyu da bu devam eder. Aykut için bu yıl kırılma noktası olacak. Başarılı olursa mesele yok, başarılı olamazsa tribünler protestoya kalkarsa ok yaydan çıkar, o kötü olur. Aykut'a bu camia büyük ve önemli bir görev verdi. Öyle olmasını hiçbir Fenerbahçeli istemiyor, Aykut'a büyük destek var. Aykut da bu desteği boşa çıkarmasın. Ben de beni arayan taraftarlara Aykut'u destekleyin diyorum. Aykut herşeyi yapabilir. Aykut bir başarı sağlayabilir, diyorum." Ali Şen, "Aykut'a güveniyor musunuz" sorusunu ise "Aykut'a güvenmek istiyorum" yanıtını verdi.

milliyet




Bu haber 851 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,389 µs