En Sıcak Konular

Emniyet'te köstebek aranıyor

27 Haziran 2010 12:25 tsi
Emniyet'te köstebek aranıyor
Halkalı bombacısı Hakan Kızıl’ın, bir polisle işbirliği yaptığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü bombalayacağı iddia edildi.

Beyin ölümü dün gerçekleşen  uzman  çavuşla birlikte Halkalı’da 5 askerin ve bir asker kızının şehit düştüğü saldırıyı düzenlemekten aranan Hakan Kızıl’la ilgili Emniyet’e şok bir e-posta ulaştı.

ADRES BELİRLENDİ

“Bir polisle işbirliği yapan Kızıl, İstanbul Emniyeti’ne saldıracak” diye  yazan  e-postanın gönderildiği IP adresi tespit edildi. Köstebeğin yeri araştırılıyor.

Emniyette saldırıdan sonra şimdi de ‘Köstebek’ alarmı

İstanbul Halkalı’da 17 yaşındaki asker kızı Buse ile 4 askerin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen BDP Buca İlçe Başkanı’nın oğlu Hakan Kızıl’ın, Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik planladığı saldırı için bir polis memuru ile irtibata geçeceği ihbarı İstanbul Polisi’ni ayağa kaldırdı

İSTANBUL Halkalı’daki hain saldırının arkasındaki kişi olduğu tespit  edilen  11 yıllık terör örgütü üyesi Hakan Kızıl’ın, bir sonraki hedefi olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik saldırı için bir polis memuru ile irtibata geçeceği iddiası, Emniyet birimlerini alarma geçirdi.

1 MAİL 2 İHBAR

Kandil’de bomba eğitimi aldıktan sonra İzmir’den İstanbul’a  gelen  bombacının, Halkalı’daki saldırıyı gerçekleştirdikten sonra sansasyonel eylemlere yöneleceğini tespit eden polis, araştırmalarını bu yönde yoğunlaştırmıştı. Bombacının bir sonraki hedefinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası olduğu Emniyet’e gönderilen isimsiz bir e-mail (elektronik posta) ihbarı ile belirlenmişti.

E-mail’de, polisin kimliğini tespit ettiği bombacının yine Emniyet’te görevli bir polis memurundan yardım alacağı iddiasının da bulunduğu ortaya çıktı. E-mail’de yer alan iddiaya göre saldırgan Kızıl, Vatan emniyet binasına yapacağı olası bomba yüklü araç saldırısı için bir polis  memuru  ile irtibata geçecekti. Kentte artan terör saldırıları nedeniyle bir süredir teyakkuzda bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bu ihbarla birlikte alarma geçti. Önlemler iki katına çıkartıldı.

Polis memurları her türlü ihbar ve ipucu konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.
 
IP’DEN ARANIYOR

Öncelikli olarak bombacının izini süren İstanbul Polisi, ihbar mailinin doğru olma ihtimaline karşılık kendi bünyesindeki araştırmalarını da  derinleştirdi. İsimsiz emailin kaynağını araştıran polis, belirlediği IP numarasından iz sürüyor.

habertürk




Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,901 µs