En Sıcak Konular

KKTC, sandık başında

27 Haziran 2010 12:59 tsi
KKTC, sandık başında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yerel seçimler ve milletvekilliği ara seçimi bugün yapılıyor.

Oy verme işlemi saat 08.00'de başladı. Gazimağusa'da bir milletvekilini, ülke genelinde 28 belediye başkanını, belediye meclisi üyelerini, muhtarları ve azaları belirlemek üzere sandık başına gidecek olan KKTC'li seçmenler, saat 18.00'e kadar oy verebilecek. 164 bin 486 kayıtlı seçmen KKTC genelinde kurulacak 633 sandıkta oy kullanacak.

GAZİMAĞUSA MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN CUMHURBAŞKANI EROĞLU'NUN KIZI RESMİYE CANALTAY FAVORİ

Derviş Eroğlu'nun Cumhurbaşkanlığına seçilmesiyle boşalan mecliste bir sandalye eksik temsil edilen Gazimağusa'da bir milletvekilliği için yapılacak ara seçimde Milliyetçi Adalet Partisi'nden Ata Tepe, Özgürlük ve Reform Partisi'nden Dursun Oğuz, Toplumcu Demokrasi Partisi'nden Hüseyin Angolemli ve Ulusal Birlik Partisi'nden Resmiye Canaltay ve Bağımsız Aday Nüshet İlktuğ yarışıyor. Eroğlu'nun kızı olan Resmiye Canaltay, milletvekilliği için favori olarak gösteriliyor.

KKTC'li vatandaşların seçime ilgi göstermediği gözlenirken, vatandaşlar son bir buçuk yılda yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi, genel seçimler ve yerel seçimlerin bıkkınlıklarını yaşadıklarını belirterek heyecandan yoksun bir seçim geçirdiklerine dikkat çekti.


"BABAM BURADA OLMADIĞI İÇİN ÜZGÜN"

Canaltay, demokratik bir seçim geçirdiklerini vurgulayarak, bütün adayların kırıcı olmadan demokratik bir şekilde seçim çalışmalarını yürüttüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun bugün yurt dışında olduğu hatırlatılması üzerine, babası Eroğlu'nun kendisi adına oy kullanamayacağı için üzüldüğünü belirten Canaltay, gittiği görevin de önemli bir görev olduğunu belirterek Eroğlu'nun hayırlı bir şekilde ABD'den dönmesini temenni etti.

KKTC eski Dışişleri Bakanı ve Özgürlük ve Reform Partisi lideri Turgay Avcı da yaptığı açıklamada, yerel seçimlerin önemli bir seçim olduğunu, seçimlerin ardından belediye başkanlarının parti adına değil halk adına çalışmaları gerektiğini ifade etti.

cihan



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,158 µs