En Sıcak Konular

Zirve sonuç verdi: Kanlı 2'li 2 ayda paket

27 Haziran 2010 10:17 tsi
Zirve sonuç verdi: Kanlı 2'li 2 ayda paket
Sarıyayla'da şehit düşen askerin kanı yerde kalmadı. Karadeniz'de yakalanan 'Renas' kod adlı teröristin baskını planladığı, 'Birus'un saldırıyı yönettiği ortaya çıktı. İki sözde lider, yeni eylemler planlıyordu.

Tunceli'de Sarıyayla Jandarma Karakolu baskınında şehit düşen 5 askerin intikamı Karadeniz'de alındı. Bölgede eylem planlayan terör örgütünün 2 sözde lideri, kıskıvrak yakalandı. Terör baronlarından biri Sarıyayla baskınını planlamış, diğeri saldırıyı yönetmiş.

ZİRVE SONUÇ VERDİ

İçişleri Bakanlığı, mayıs ayında terörle mücadele müdürleriyle gerçekleştirdiği Terör Zirvesi'nde, Karadeniz'de artan olayları masaya yatırmıştı. İstihbari çalışmalarda, bölgede 30 kişilik bir grup tespit edildi. Örgüt üyelerine yönelik operasyonlar, ilk sonuçlarını vermeye başladı.

BİRİ İRAN UYRUKLU

Gümüşhane polisi ve il jandarma ekipleri geçen hafta ortaklaşa düzenlenen operasyonlarda 4 PKK'lıyı ölü olarak ele geçirdi. Baskınlarda İran uyruklu 'Birus' kod adlı terörist Adil R. canlı olarak yakalandı. Örgütün Karadeniz yapılanmasının sözde liderlerinden Adil R.'nin, yeni eylem hazırlığı içinde olduğu belirlendi. Adil R., Sarıyayla baskınını düzenleyen grubun da liderleri arasındaydı.

SINIRDA KISTIRILDI

Polis ve jandarma için geriye bir isim daha kalmıştı. 'Renas' kod adlı terörist Ebubekir E. O da örgütün sözde Karadeniz liderleri arasındaydı. Ebubekir E., 22 Haziran'da Bayburt sınırında kıstırıldı. Canlı olarak yakalanan terör baronunun, Sarıyayla baskınını bizzat planladığı, eylemi yöneten isimlerden olduğu ortaya çıktı. İki ismin yakalanması sık ormanları nedeniyle 12 ay Karadeniz'de kalmayı planlayan PKK'ya ağır darbe vurdu.

O terörist de öldü

KARS'IN Kağızman İlçesi'nde jandarma komando ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada, 'Fırat' kod adlı terörist ölü ele geçirildi. Örgütün sözde Kağızman sorumlusunun 2008'de Binbaşı Süleyman Can'ın şehit edildiği saldırıyı yönettiği iddia edildi.

akşam



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,072 µs