En Sıcak Konular

2 bin doktor aile hekimliğine geçti

27 Haziran 2010 10:09 tsi
İstanbul önümüzdeki kasım ayında başlayacak aile hekimliği uygulamasına hazırlanıyor. İl genelinde şu ana kadar 100'ü aile hekimi, 172'si de farklı branşlardan toplam bin 972 doktor aile hekimliğine geçti.

Bu süreçte hedeflenen ise 13 milyon nüfus için 3 bin 624 aile hekimi görevlendirmek. İstanbul'da bir aile hekimine 3 bin 500 kişi düşmesi planlanıyor.

İstanbul, önümüzdeki kasım ayında başlayacak aile hekimliği uygulamasına hazırlanıyor. İl genelinde şu ana kadar 100'ü aile hekimi, 172'si de farklı branşlardan uzman olmak üzere toplam bin 972 doktor aile hekimliğine geçti. Bu süreçte hedeflenen ise 13 milyon nüfus için 3 bin 624 aile hekimi görevlendirmek. İstanbul'da bir aile hekimine 3 bin 500 kişi düşmesi planlanıyor. Sözleşme imzalayan hekimler, 657 sayılı yasaya göre ücretsiz izinli sayılacak ve istifa etmeleri halinde eski görevlerine geri dönebilecek.

Aile hekimliğine geçen hekimler, 657 sayılı yasaya göre ücretsiz izinli sayılacak. İstifa etmeleri halinde eski görevlerine geri dönebilecek. Geçmeyenler ise 39 ilçede açılacak 47 toplum sağlığı merkezinde hekim ve yardımcı sağlık personeli olarak çalışacak.

İl genelinde aile hekimliğine başvuru için son tarih 30 Haziran. Aile hekimliğinde yer seçimi kura ile olmadığı için 'tercih ve yerleştirme' hekimlerin hizmet puanlarına göre olacak. Sırası gelen hekim listedeki 3 bin 624 pozisyondan birini seçecek ve aynı zamanda 30 Ekim'den başlamak üzere sözleşme imzalayacak. İstanbul'da aile hekimi seçme ve yerleştirmeleri 15 Temmuz'dan itibaren 4 gün boyunca Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak. Daha sonra diğer kamu kuruluşları hekimleri ile kamu dışı çalışan hekimlere seçme ve yerleştirme işlemi organizasyonu yapılacak. Her aile hekimi ile birlikte aralarında ebe, hemşire ve sağlık memurlarından birinin bulunduğu 'aile sağlık elemanı' çalışacak. Personelin sözleşmesi valilik tarafından imzalanacak.

Aile hekimliğine geçmeyecek hekimler 39 ilçede açılması planlanan 47 toplum sağlığı merkezinde çalışacak. Aile hekimliğine geçen hekimler ücretsiz izinli sayılacak. Doktorlar aile hekimliğinde istifa etmeleri halinde ise eski kadroların olduğu kurumlarına dönebilecek. Öte yandan mülteci, yaşlı yurtları gibi özellikli nüfusa sahip yerlerde aile hekimlerinin sayısı artırılabilecek.

İl genelindeki 560 sağlık ocağının 400'ü de revizyona tabi tutulacak. Şu anda sağlık ocakları için ortalama 10 bin TL ile 30 bin TL arası tadilatlar gerekiyor. Müdürlük, sağlık ocağı yetmemesi halinde ihtiyaç olan yerde özel alanları da aile hekimliği için kiralayacak. İstanbul şu anda aile hekimliği konusunda 7 bölgeye ayrıldı. Her bir bölgenin bir koordinatörü bulunurken, hepsinin üzerinde bir baş koordinatör bulunuyor. 

zaman




Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,919 µs