En Sıcak Konular

Cihaner tutuklanırdı ancak...

27 Haziran 2010 09:57 tsi
Cihaner tutuklanırdı ancak... Prof. Dr. Gökçen “İstanbul 13. Ağır Ceza isteseydi sanıklar için yeniden tutuklama kararı verebilirdi. Eğer dosya İstanbul'a verilirse Cihaner için tekrar tutuklama kararı çıkabilir” dedi.

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Erzincan Ergenekon davasıyla Islak İmza davasını birleştirme kararırı ve kararın gerekçelerindeki Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ne yönelik hukuk manifestosuyla ilgili tartışmalar sürüyor. İstanbul 13. Ağır Ceza'nın, fotokopi belgeler üzerinden Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin de aynı dosya için birleştirme kararı vermesi nedeniyle dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na giderken, gözler Yargıtay'ın vereceği karara çevrildi. Dosyanın İstanbul'a verilmesi durumunda tekrar tutuklama kararı çıkabileceği belirtildi.

İSTANBUL'A GELİRSE...

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını değerlendiren Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Gökçen “Erzurum ile İstanbul'un verdiği kararlar CMK'nın 9,10,16. maddelerindeki düzenlemelere uygundur ve kendi içinde tutarlıdır. İstanbul isteseydi birleştirme kararıyla birlikte yeniden tutuklama kararı verebilirdi. Ama mahkeme olgunluk gösterdi. Eğer dosya İstanbul'a verilirse Cihaner ve diğer sanıklar hakkında yeniden tutuklama kararı çıkabilir. Bu durumda sanıklar İstanbul'da Ergenekon dosyası kapsamında yargılanacak” diye konuştu.

DİKKAT ÇEKTİ

Ergenekon Mahkemesi'nin verdiği 15 sayfalık birleştirme kararındaki ‘Dursun Çiçek ve arkadaşları” ifadesi dikkat çekti. Kararda “Mahkememizin 2010-106 esas sayılı derdest dosyasının dayanağı olan iddianamede Dursun Çiçek ve arkadaşları hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek suçlarından dolayı yargılama yapılmaktadır” denildi.

Cihaner'in umudu yine Yargıtay'da

Erzincan Ergenekon sanığı Başsavcısı İlhan Cihaner, İstanbul 13. Ağır Ceza'nın birleştirme kararının usule aykırı olduğunu savundu. Ergenekon Mahkemesi'nin verdiği kararı değerlendiren Başsavcı Cihaner, yetkili ve görevli mahkemenin Yargıtay'ın 11. Ceza Dairesi olduğunu savunarak “Kararın verilmesi usule uygun değildir. Bu uygunsuzluğu Yargıtay Ceza Genel Kurulu çözecektir” dedi. 

star



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,762 µs