En Sıcak Konular

6 tetikçi 6 ayrı hedef

27 Haziran 2010 09:19 tsi
6 tetikçi 6 ayrı hedef  

Kan donduran iddia: 5 ayrı tetikçi daha 5 suikast hazırlığı içinde ve tetikçiler Ergenekon sanıklarıyla bağlantılı...

HAHAM SUİKASTİ TETİKÇİSİ RENÇBER İHBAR ÜZERİNE ÜÇ AY BOYUNCA ADIM ADIM İZLENDİ

Kars’tan İstanbul’a haham vurmaya geldiği iddiasıyla tutuklanan Rençber’in Romanya’daki sevgilisine gönderdiği “Ölüme gidiyorum hakkını helal et” mesajı üzerine gözaltına alındığı ortaya çıktı

İstanbul’da Sinagoglara yönelik eylem hazırlığı içindeyken yakalanan ve tutuklanarak cezaevine konulan İsmet Reçber’le ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na ihbar yapıldığı ve yaklaşık 3 aydır çok gizli operasyon yürütüldüğü öğrenildi. Rençber’i yakalatan ihbarda, “Rençber’in dışında 5 ayrı tetikçinin daha 5 ayrı papaz ve hahama suikast hazırlığı içinde olduğu” ve “tetikçilerin Ergenekon sanıklarıyla bağlantılı olduğu” iddia edildi. Üzerinden 11 ayrı cep telefonu hattı çıkan Rençber, sorgusu sırasında Ogün Samat’a övgüler dizdi.

‘6 PAPAZ VE HAHAM ÖLDÜRÜLECEK’

Yaklaşık 3 ay önce “6 tetikçi tarafından 6 Papaz ve Haham’a suikast eylemi gerçekleştirileceği”ne ilişkin ihbar üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Emniyet’e talimat vererek geniş çaplı operasyon başlattı. İhbar’da verilen detaylardan iz süren savcılık ve emniyet, Kars’ta yaşayan İsmet Reçber’e ulaştı. İhbar mektubundaki bilgileri teyid eden biçimde Reçber, Kars’tan İstanbul’a gelerek direkt Sinagog’lardaki yetkililerle temas kurmaya başladı.

KUYUMCUDAN ALTIN HAÇ SATIN ALDI

Reçber’in  şüpheli davranışları ve tutarsız söylemlerinin Sinagog yetkilileri tarafından da fark edildiği ve savcılığa şikayette bulunulduğu öğrenildi. “İstanbul’da Sinagog’da çalışacağım” diyerek Kars’tan ayrılan Reçber hakkında Kars’ta da geniş çaplı araştırma yapıldı. Kars’ta  içine kapanık ve sosyal ilişkileri zayıf birisi olarak tanındığı öğrenilen Reçber’in, İstanbul’a gelmeden önce bir kuyumcuya giderek altın haç aldığı, satın alma işlemi sırasında dinini değiştirdiğini söylediği belirlendi.

ROMANYA İLE SEVGİLİ HATTI ÇIKTI

İstanbul’a gelmesi sonrasında yakın takibe alınan Reçber’in tüm iletişim trafiği izlemeye alındı. Bu sırada Romanya’yla farklı GSM numaralarından temas kurduğu belirlendi. Romanya’da bulunan Şirin Şevket’le yaptığı telefon görüşmeleri ve mesajlaşmalarda çok sayıda şüpheli duruma rastlandı. Ayrıca şüphelinin Romanya’daki kız arkadaşına SMS ile suikasti itiraf ettiği öğrenildi.

OPERASYONU BAŞLATAN MESAJ

21 Haziran günü öğle saatlerdinde kız arkadaşına attığı “Ölüme gidiyorum hakkını helal et” mesajı üzerine “eyleme geçtiği” gerekçesiyle gözaltına alındığı ifade edildi. İhbar mektubundaki ipuçlarını takip eden polis ve savcılığın, ihbar mektubundaki “Tetikçinin Ergenekon sanığı Gürbüz Çapan’la ilişkili var” iddiasının doğru olup olmadığını da incelemeye aldığı öğrenildi.

Bu benim son görevim sağ dönersem bir daha gitmem

Reçber’in 20 Haziran gecesi ve 21 Haziran günü kız arkadaşı ile; “şehit cenazeleri sebebiyle çok üzüntülüyüm... son bir görev daha yerine getireceğim”, “seni bir süre arayamayacağım, bir görev sebebiyle 5 gün müsait olmayacağım”, “bir görev çıktı” “şuan arkadaşlar ile toplanmışız hazırlık falan yapılıyor ... Saat 1 de ... Gece saat 1 de” “kendi telefonumu kapalı diğer telefonlarımdan da seni arayamam”, “benim bu son görevim, sağ dönersem bir daha gitmeyeceğim” içerikli görüşmeleri kayda geçti. Reçber’in 21 Haziran’da öğle saatlerinde kız arkadaşına “İnan ölüme gidiyorum, hakkını helal et!” mesajı göndermesi üzerine alarma geçildi.

ADAM BIÇAKLAMAKTAN SABIKALI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, ihbar mektubunda 6 papaz ve hahama suikast gerçekleştireceği iddiası üzerine çalışmalarını sürdüren savcılık ve emniyet, dışarda kalan diğer 5 tetikçi ile bu tetikçilerin iddia edildiği gibi Ergenekon sanıklarıyla bağlantılarının olup olmadığını aydınlatmaya çalışıyor. İsa Reçber’in 1997 yılında Kars’ta adam bıçaklamaktan sabıkalı olduğu, 2004 yılında yaptığı askerlik hizmeti sırasında ise psikolojik sorunlar yaşadığı ve askerliğinin bitimine kadar destek aldığı öğrenildi. 

11 GSM hattı 2 kroki çıktı

Suikast için harekete geçtiğinin işaretlerini vermesi üzerine gözaltına alınan İsmet Reçber’in üzerinde yapılan aramada 11 adet GSM sim kartı, hafıza kartı ve 2 kroki çıktı. Reçber’in ilk sorgusunda 11 sim katla ilgili soruya, “Özel bir nedeni yok hatları dönem dönem değişimli kullanıyorum” dediği öğrenildi. Yanıttan tatmin olmayan savcılık 11 hatla ilişkili bütün kişilerin araştırılmasını istedi. Krokiler üzerinde başlatılan incelemede ise bilirkişi nezaretinde sürüyor.

Dink’in katiline söz söyletmedi

Sorgusundada Dink suikasti ve Ogün Samast’ın ömür boyu cezaevinde kalabileceği gündeme gelince tetikçi İsmet Reçber’in “Ogün Samast yaptığında haksız değildi, Hrant Dink’i milletimizle ilgili söylediklerinden sonra affetmem mümkün değildi. Ermenileri hiç sevmiyorum. Orhan Pamuk’un Ermenilerle ilgili açıklamaları hiç hoş değil” dediği belirtiliyor. Sorgusunda “Benim için en iyi Yahudi ölmüş Yahudi’dir, ben buna inanırım” diyen Reçber’in papazlara yönelik suikast planı ile ilgisinin bulunmadığını ifade ettiği öğrenildi. 

star



Bu haber 864 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,175 µs