En Sıcak Konular

Karzai'ye 'yeni general' garantisi

26 Haziran 2010 19:20 tsi
Karzai'ye 'yeni general' garantisi ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen'in, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'yi, ülkede görev yapan Amerikan askerleri ve NATO öncülüğündeki koalisyon güçlerinin komutalığına atanan General David Petraeus'un, selefinin savaş stratejisini izl

Afganistan'daki Amerikan askerleri ve NATO öncülüğündeki koalisyon güçlerinin komutanı Orgeneral Stanley McChrystal'in görevden alınmasından 3 gün sonra Afganistan'ı ziyaret eden Oramiral Mullen, Karzai ile bir araya geldi. 

Afganistan Devlet Başkanlığı ofisinden görüşmenin ardından yapılan açıklamada, Karzai'nin, "sivil ölümlerinin azalmasını, Afgan ve koalisyon güçleri arasında iyi bir işbirliği oluşmasını ve Afgan güçlerinin gelişmesini sağlayan" McChrystal'den övgüyle söz ettiği belirtildi.

Açıklamada Karzai'nin, ABD Başkanı Barack Obama'nın Afganistan'daki durum konusunda deneyimli ve bilgili olan General Petraeus'u atama kararını da memnuniyetle karşıladığı ifade edildi.

Ziyaretinin ardından Pakistan'a geçen Oramiral Mullen de Karzai'ye, Petraeus'un da sivil ölümlerinin azalması, askeri güçler arasında işbirliğini destekleme ve Afgan polisi ile askerlerini eğitme konusunda elinden gelenin en iyisini yapacağı konusunda teminat verdi.

Öte yandan Karzai, Uluslararası Narkotik Günü vesilesiyle yaptığı konuşmada, uyuşturucu kaçakçılığının önlenmesi için komşu ülkelerden daha çok çaba göstermelerini istedi.

Afgan halkının refahı ve gelişmesi için uyuşturucuya karşı güçlü bir şekilde mücadele vereceklerini söyleyen Karzai, ancak diğer ülkeler kendi sınırları içinde kaçakçılara karşı sert önlemler almazsa bu sorunun çözülemeyeceğine dikkati çekti.

Afganistan için "sınırlarını kontrol edemeyen yoksul ve zayıf bir ülke" ifadesini kullanan Karzai, komşu ülkelere atıfla "Siz niye sınırlarınızı kontrol edemiyorsunuz" diye sordu.

Ülkedeki uluslararası misyonların özel güvenlik şirketlerine çok para harcamasını da eleştiren Karzai, "ABD, İngiltere ve diğer ülkelerden özel güvenlik muhafızlarını desteklememelerini istiyorum. Bu şirketler insanlar için sorun çıkarıyor ve hatta teröristlere destek veriyor" dedi.



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,455 µs