En Sıcak Konular

Ayasofya camiine ültimatom

26 Haziran 2010 13:39 tsi
Ayasofya camiine ültimatom Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Milli Görüş tarafından yönetilen 'Ayasofya' camiine ültimatom verildi. 28 Haziran tarihine kadar cami binası boşaltılmazsa çevik kuvvet devreye sokulup, caminin kapılarına kilit vurulacak.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da büyük camiler arasında yer alan 'Ayasofya Camii' ibadete kapatılıyor. Başkentin eski Belediye Başkanı Job Cohen'in İşçi Partisi'nin başına geçmesinin ardından geçici olarak başkanlık görevini yürüten Lodewijk Asscher, cami yönetimine ültimatom mektubunu gönderdi. 28 Haziran tarihine kadar cami binasının boşaltılmasını isteyen Asscher, aksi takdirde güvenlik güçlerini devreye sokup camiyi ibadete kapatacak.

Konu hakkında açıklama yapan Lodewijk Asscher, olayın Milli Görüş ile Konut Yapı Derneği 'De Stadgenoot' arasındaki kira anlaşmazlığından kaynaklandığını söyledi. Hukuki süreç devam etse de bir mahkemenin daha önce binanın boşaltılması kararı aldığını belirten Asscher, "Fakat bu karar bugüne kadar uygulanmadı. Konut Yapı Derneği bu kararı bizlerden uygulamamızı istedi. Bunun için bizler de cami yönetimine ültimatom vererek 28 Haziran tarihine kadar cami binasının boşaltılmasını istedik. Onlar boşaltmazsa biz boşaltacağız." dedi.

Hukuki süreç devam ederken zorla tahliye kararı alınmasına tepki gösteren Ayasofya Camii Dernek Başkanı Fatih Dağ (37), "Evet alt mahkemenin bu yönde bir kararı var. Fakat bizler bu karara itiraz ederek yüksek mahkemeye başvurduk. Bu mahkemenin sonucu beklenmesi gerekir. Fakat bunlar bu süreci beklemek istemiyor, camiye kilit vuracaklar." dedi.

Camilerinin kapılarına kilit vurulmaması için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyleyen Dağ, "Direnişimiz aktif değil pasif olacaktır. Burada mağdur olan bizleriz. Bundan 5 yıl önce tüm mal varlığımızı, toprağımızı elimizden haksız bir şekilde aldılar. Her taraftan sıkıştırılmak isteniyoruz. Şimdi de olduğumuz yerden bizleri dışarı atacaklar. Bu kabul edilebilecek bir şey değildir, davamızda haklıyız." ifadelerini kullandı. Dağ, "Bizi zorla sokağa atacak olurlarsa caminin yanındaki belediyeye ait olan kaldırımı ve hemen yakındaki parkı cami olarak kullanacağız. Gerekirse parka çadır kuracağız." şeklinde konuştu.

"Bu olay, Müslüman Türklerin kontrol altına alınma çabalarıdır. Avrupa'da ki sağcı akımların baskısıyla bu ülkedeki Türk gruplar, entegrasyondan öte asimilasyona ayak direttikleri için cezalandırılmak istenmesidir." diyen Fatih Dağ, bu davanın sadece Milli Görüş davası olarak görülmemesi gerektiğini söyledi, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yardım talep etti.

Gergin bekleyiş içerisinde olan cami cemaati, "Haksız olmamamıza rağmen hiç kimse camimize kilit vurup, bizleri buradan dışarı atamaz. Eğer burası hukuk ve demokrasi ülkesi ise buna kimse izin vermez." tepkisini gösterdi.

(CİHAN)



Bu haber 1,134 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,920 µs