En Sıcak Konular

İspanyol basını Ronaldo'yu 'düşman' ilan etti

26 Haziran 2010 12:15 tsi
İspanyol basını, Dünya Kupası 2. turunda İspanya'nın eşleştiği Portekiz'in Real Madridli futbolcusu Cristiano Ronaldo'yu ''düşman'' ilan etti.

2010 Dünya Kupası'nda dün Şili'yi 2-1 yenerek, gruptan lider çıkan İspanya Milli Takımı'ndan yeniden umutlanmaya başlayan İspanyol basınında Marca gazetesi, ''Cristiano hazırlan'' başlığıyla manşetten verdiği habere, iç sayfasında da ''Düşman Ronaldo'' başlığını attı. İspanya'nın gruptan birinci çıkarak, ilk hedefini gerçekleştirdiğini yazan Marca, İniesta ve Villa'nın takımın en iyileri olduğunu kaydetti. Gazete, Portekiz'in güçlü bir rakip olduğunu, şimdiye kadar hiç gol yemediğini de vurguladı.

AS gazetesi de ''Grup şampiyonu!'' başlığını ön plana çıkartırken, ''İspanya, kişisel becerilerini kullanarak Şili'yi geçiyor'' diye yazdı. ''Cristiano hazırlan'' başlığıyla verilen başmakalede ise ''Ronaldo, biliyorsun ki sana hayranım, Don Kişot'un Mancha'sında doğmuşsun gibi sana hayranım, ama kader bizi salı günü karşı karşıya getirecek, sadece bir kere olsun kaybetmeni istiyorum'' ifadelerine yer verildi.

Ülkenin diğer gazetelerinden El Pais'te, ''İspanya kendini yeniden bulutların üzerinde hissedebilir. Büyük bir Şili'yi geçtik ve Brezilya ile karşılaşmayı şimdilik önledik'', El Mundo'da, ''Şili karşısında zorlanan, işkenceye tahammül edebilen İspanya, Ronaldo ile karşılaşacak'', La Razon'da ise ''İspanya uçuyor, şimdi sıra Ronaldo'da. Şili daha iyi oynadı, ama iki gol hediye etti'' yorumları yer aldı.

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, maç sonrası açıklamalarında, ''Rakibin Brezilya yerine Portekiz olması beni rahatlatmıyor. Çok zor bir maç olacak'' dedi.

İspanya'nın eski teknik direktörü Luis Aragones de ''İspanya'nın yavaş yavaş futbolunu düzelttiğini, ancak istenilen düzeye henüz gelinmediğini'' ifade etti.

Öte yandan Portekiz basını da İspanya ile eşleşmelerini, ''Dünya Kupası'nda İberya düellosu'' ifadesiyle yansıtırken, ''İspanya'nın güçlü ve kimsenin karşılaşmak istemeyeceği bir takım olduğu''na dikkati çekti.



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,818 µs