En Sıcak Konular

60 sene sonra gelen madalya

26 Haziran 2010 11:48 tsi
Kore savaşının 60. yıldönümü kapsamında düzenlenen törenle Kore devleti tarafından gönderilen Barış Madalyası 81 yaşındaki Kore Gazisi Ahmet Uçal'a takdim edildi.

Kore savaşlarının 60. yıldönümü Karabük'te çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük şubesinde bir tören düzenlendi. Törene Vali İzzettin Küçük, Garnizon Komutanı J. Albay Ufuk Nayır ile Kore ve Kıbrıs gazileri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sebahattin Çorbacı, "Bundan 60 yıl önce Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin çağrısı ile Birleşmiş Milletler nezdinde 16 ülkeden biri olarak Türk askeri de savaşa katılmıştır. 1. Kafile, 2. kafile, 3. kafile olarak gemi ile 21.924 askerimiz bu savaşa katılmıştır. Savaş sonunda 731 askerimiz şehit olmuş, 175 askerimiz kayıp olmuş ve 234 askerimiz esir düşmüştür. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şubesi olarak 2000 yılı başında 36 Kore gazimiz mevcut iken, bugün itibariyle Kore Gazisi sayımız 21'e düşmüştür. Bundan 60 yıl önce dünya barışını ve güvenlini sağlamak için Kore'de Türk'ün gücünü dünyaya duyuran kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta kalan gazilerimize sağlık ve uzun ömürler diliyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kore devleti tarafından gönderilen Barış Madalyası Vali İzzettin Küçük tarafından 81 yaşındaki Kore Gazisi Ahmet Uçal'a takıldı. Vali Küçük ayrıca tüm gazilere dernek yönetimi tarafından alınan hediyeleri takdim etti.

Vali Küçük daha sonra Muharip Gaziler Derneği Şeref Defteri'ni imzaladı.

(CİHAN)



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,534 µs