En Sıcak Konular

Edirne'de Kırkpınar mevsimi

26 Haziran 2010 09:55 tsi
Edirne'de bu yıl 649.'u düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri izlemeye gelen güreş tutkunları geceyi anıt mezarlıkta geçirdi.

Vatandaşın güreş tutkusu engel tanımıyor. Her yıl yağlı güreşleri seyretmek isteyen insanlar Edirne'ye geliyor. Otellerdeki yatak sayısının azlığı, fiyatların yüksekliği nedeniyle konaklama sıkıntısı yaşayan güreş severler çareyi açık havada geçirmekte buluyor.

Gece hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle sıkıntı çekmek istemeyen vatandaşlar hazırlıklı geliyor. Yanlarında getirdikleri yatak ve battaniyelere sarılan güreş tutkunları geceyi daha rahat geçiriyor.

Geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalan vatandaşlar sabahleyin kahvaltısını da kendileri hazırlayarak karınlarını doyuruyor.

Daha sonra tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi bölgesine yürüyerek giden güreş severler, bir yıl boyunca bekledikleri yağlı güreşleri keyifle izliyor. Güreş sevdalıları müsabakaların bitiminden sonra tekrar gece kaldıkları yerle geri dönüyor.

Güreş tutkunlarının en fazla tercih ettiği mekanların arasında Selimiye Camii ve civarı bulunuyor. Selimiye'nin önündeki meydanı dolduran vatandaşların bir kısmı caminin arkasında bulunan anıt mezarlıkları tercih ediyor.

Antalya'dan gelen güreş severler, geceyi rahat bir şekilde geçirdiklerini tek şikayetlerinin ise sivri sinekler olduğunu söyledi.

Güreş müsabakalarını yakından takip ettiklerini anlatan güreş severler, Antalya olarak bu yıl da iyi derecelerle dönmek istediklerini ifade etti.

(CİHAN)



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,424 µs