En Sıcak Konular

Oğulları öldürüldü hapse girecekler

26 Haziran 2010 08:31 tsi
Sevim Altun ve Sabri Soylu, oğullarını öldüren ve 16 yıl hapse mahkûm edilen Bünyamin Gündüz’ün cezasını az bularak “Satılmış mahkeme” diye bağırınca 15’er ay hapis cezasına çarptırıldı

Balıkesir’de önceki yıl, Beko Basketbol Ligi’nde Bandırma’da oynanan Banvitspor-Pınar Karşıyaka maçına giderken, mola verdikleri dinlenme tesisinde çıkan kavgada, üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Özgür Soylu’yu tabancayla ateş edip öldüren Bünyamin Gündüz, 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Karar sonrası cezayı az bulup, mahkeme heyetine hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan ölen gencin anne babası Sevim Altun ve Sabri Soylu’ya 15’er ay hapis cezası verildi.

Olay 2008 yılı Kasım ayında Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu karşısındaki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencisi Özgür Soylu, arkadaşları ile birlikte Beko Basketbol Ligi‘ndeki Banvitspor-Pınar Karşıyaka maçını izlemek için İzmir’den Bandırma’ya giderken, mola verdikleri Balıkesir’deki akaryakıt istasyonunda çıkan kavgada tabancayla vurularak öldürüldü.

Adliyeye sevk edilen akaryakıt istasyonu sahiplerinden Bünyamin Gündüz tutuklandı. Hakan Gündüz, Halil İbrahim Gündüz, Ertuğ Gündüz ve Bilal Belkuyu ile Karşıyakalı 30 taraftar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

17’şer yıl istendi
Balıkesir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sonunda mahkeme heyeti, tutuklu sanık Bünyamin Gündüz’ü 16 yıl hapis, tutuksuz sanıklarından Hakan Gündüz 3 bin lira para cezasına çarptırdı. Halil İbrahim Gündüz, Ertuğ Gündüz ve Bilal Belkuyu ise beraat etti.
Öldürülen Özgür Soylu’nun annesi Sevim Altun ile babası Sabri Soylu  karar sonrası “Satılmış mahkeme. Sizin mahkemenizi tanımıyoruz. Savcı sanık avukatları gibi davranıyor” diye tepki gösterdi. Bunun üzerine 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Hacı İbrahim Gözükara, üyeler Nalan Doğan, Feride Eren ve Cumhuriyet Savcısı Yusuf Şınık’a hakeret ettikleri iddiasıyla, mahkemeye hakaret ve “Suç işlemeye tahrik” iddiasıyla dava açtı. Balıkesir 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada acılı anne ve babaya 17’şer yıl hapis cezası istendi.

Ömürboyu bekliyordum’
Talimatla ifadeleri alınan baba Sabri Soylu, 21 yaşındaki oğlunun öldürüldüğünü, davanın görüldüğü ağır ceza mahkemesinde, sanık yakınları tarafından sürekli aşağılayıcı sözler ile hakarete uğradıklarını ve el kol hareketleri yapıldığını söyledi.
Baba Soylu şöyle dedi:
“Karar duruşmasında ömür boyu hapis cezası bekliyordum. Az ceza verildi. Mahkeme heyetine karşı bir söz söylemedim.İddia edildiği gibi herhangi bir şahsı suç işlemeye teşvik etmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum.”
Anne Sevim Altun da eski eşiyle aynı doğrultuda ifade verip, suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme cezalarını ertelemedi
Balıkesir 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında Cumhuriyet Savcısı Bülent Elmas, sanıkların iddianamede belirtilen suçlardan cezalandırılmalarını, tahrik suçu oluşmadığından da beraatlerini talep etti.  Hâkim Nazif Tanıt, duruşma sonunda sanıklar Sabri Soylu ve Sevim Altun’u 15 ay 15’er gün hapis cezasına çarptırdı. Hakim, sanıkların pişman oldukları ve tekrar suç işlemeyecekleri yönünde mahkemece kanaat oluşmadığından, cezaların ertelenmesine yer olmadığını belirtti. Ceza alan Sabri Soylu ve Sevim Altun, kararı temyiz edeceklerini belirtti.



Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,748 µs