En Sıcak Konular

Kardavi: Birkaç Erdoğan daha lazım

25 Haziran 2010 21:47 tsi
Türkiye'nin Gazze konusundaki ortaya koyduğu tavra destek çıkan Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Yusuf El-Kardavi, Arap ülkerinin de birkaç tane Erdoğan'a ihtiyacı olduğunu söyledi.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliğinin (İDSB) organizasyonunda, Uluslararası Müslüman Alimler Birliği (UMAB) Genel Kurulu ve Avrupa Fetva Araştırma Kurumunun toplantısı 29 Haziran Salı günü yapılacak.

UMAB Başkanı Prof. Dr. Yusuf El Karadavi, İstanbul Grand Cevahir Kongre Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, 500'den fazla ilim adamının katılacağı bu toplantının, İslam dünyası için bir milat olduğunu belirtti.

Türkiye'nin Gazze konusundaki duyarlılığı ve Mavi Marmara sürecinde ve sonrasında ortaya koyduğu tavra destek çıkan Yusuf El Kardavi, 'Arap Yönetimlerin Filistin konusundaki duyarsızlığına karşı Arap ülkerinin de birkaç tane Tayyip Erdoğan'a ihtiyacı olduğunu söyledi. Kardavi ayrıca, Müslüman ve Arap halkları, Türk ürünlerini satın almaya çağırdı.

Karadavi, ''İslam dünyasının pek çok yönden uyanış ve ittifak hamleleri yaptığı bugünlerde İslam alimlerinin istişaresi mutlaka önemli neticeler doğuracaktır'' dedi.

Sayılarının az gösterilme gayretlerine rağmen istatistiki verilere göre dünyada 1 milyar 480 milyon Müslüman olduğunun altını çizen Karadavi, bu sayının azımsanamayacak kadar çok olduğunu, bu büyük kitlenin dayanışmaya ve ittifaka ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Müslüman toplulukların haksızlığa ve zulme uğramaları karşısında birlikte hareket etme amacıyla çalışmalarda bulunduklarını bildiren Karadavi, ''İslam alemi, dünyanın çeşitli yerlerinde karşılaştıkları zulüm ve adaletsizlik karşısında aralarındaki ihtilaflara son verip birlikte hareket etmelidirler. Bizler Müslümanız. Müslümanlar zulmün karşısında olmalıdır. Filistinli kardeşlerimizin karşılaştığı zulüm ve haksızlıklar karşısında onlara destek vermeliyiz. Türkiye bu konuda gurur verici bir örnek gösterdi. İslam aleminin de zulme cesurca karşı duran Türkiye Cumhuriyeti'ne ve onun hükümetine destek vermesini istiyoruz. Ümmet olarak aynı safta olmalıyız. Bu yüzden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, kişisel siyasi görüşümüzü bir kenara bırakıp destek vermeliyiz'' diye konuştu.

UMAB Başkan Yardımcısı Ali Karatagi de İstanbul'un, daima ilim adamlarına kucak açtığını belirterek, alimlerle doğru ve sağlıklı istişareler yaptıkça yanlış adımlar atılmayacağını düşündüklerini ifade etti.

Müslümanların, günümüzde çok ciddi problemlerle ve meydan okumalarla karşı karşı olduğunu dile getiren Karatagi, yapılacak toplantıda Müslümanların arayışlarıyla birlikte problemlerinin de tahlil edileceğini söyledi.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel sekreteri Necmi Sadıkoğlu da 45 ülkeden 185 üyesi olan birlik olarak İslam dünyasının seçkin alimlerini İstanbul'da ağırlamaktan mutluluk ve onur duyduklarını anlattı.

Haber 7

 

 



Bu haber 817 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,795 µs