En Sıcak Konular

Bahçeli'ye Milliyetçi tepki:OHAL'e kesinlikle karşıyım

25 Haziran 2010 20:42 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin artan terör olayları karşısında Olağanüstü Hal(OHAL) istemesine milliyetçi kesimden de tepki geldi.

Milliyetçi camianın tanınmış isimlerinden ve Bahçeli ile birlikte bir dönem MHP yönetiminde de çalışmış olan Prof.Dr.Özcan Yeniçeri, " OHAL'e kesinlikle karşıyım.Baskı sistemlerinin pozitif karşılığı yok"dedi.
 
Gazeteci Ömer Şahin'in Kanala'daki "Görüş Farkı" programına konuk olan 21.Yüzyıl Enstitüsü yöneticilerinden Yeniçağ Gazetesi Başyazarı Prof.Dr.Özcan Yeniçeri, açılım politikalarını eleştirirken OHAL'in terörle mücadeleye katkısı olmayacağını savundu. Yeniçeri,"Bir memleketin normal şartlarda idare edilmesi, sorunlarını normal şartlar içerinde halletmesi gerekir. Bu yönüyle olağanüstü hal başvurulacak bir enstrüman değildir. Kesinlikle karşıyım. Baskı uygulayacak hiçbir sistemin toplumda pozitif karşılığının olmadığını da çok iyi biliyorum. Sosyal psikolojisi aksi tedbirler üretir" diye konuştu.

"Başbakan ve Başbuğ çömelmese her an vurulabilirdi"

Prof.Dr.Özcan Yeniçeri ile birlikte emekli Yarbay Şenol Özbek ve Doç.Dr.Hüseyin Yayman'ın da katıldığı "Görüş Farkı"nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un sınır mevzilerinde çömelmeleri de değerlendirildi. Yıllarca sınır bölgelerinde görev yapmış olan emekli Yarbay Şenol Özbek, çömelme görüntülerinin "zafiyet"olmadığını savundu. O arazide her an saldırı tehlikesi olduğuna işaret eden Özbek, şunları söyledi:" Bu dağı ziyaret eden komutanları, sivilleri çökmeseler dahi biz omzuna bastırarak çöktürürdük.Başbakan çökmezse oradan uzaklaştırırlar zaten. Neyle tedbir alırsanız alın, orası çok geniş bir arazi. Bir taşın kovuğundan, mağaradan, 7-8 km'den keskin nişancı dürbünüyle orada bir başbakanı, bir genelkurmay başkanını vurmak işten dahi değil. Hem Genelkurmay Başkanı hem de Başbakan için oraya gidip, o mehmetçiğin yanına kadar gitmek çok büyük cesarettir. Oradaki çömelme hadisesi sadece bir tedbir işidir, bunu onlar yapmasa dahi , ki eminim onların aklına gelmemiştir, o mevzide bulunan personel bunu istirham etmiş, çöktürmüşlerdir. Bunu biz de yapardık. Devlet erkanını bir keskin nişancı dürbünüyle her an vurulacak şekliyle armut gibi ayakta tutulmasının bir manası yok. Bunu bir zaaf gibi sunmak, iç politika malzemesi yapmaksa hiç ahlaki değil"

zaman

 



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,117 µs