En Sıcak Konular

'Bugüne kadar silahla hiçbirşey halledilmedi'

25 Haziran 2010 19:17 tsi
AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Adıyaman'dan birlik, beraberlik çağrısı yaptı.

Bugüne kadar silahla hiçbir şeyin halledilemediğini ifade eden Fırat, "Eline silah tutan mutlak suretle o silahın karşı silahlı birileri tarafından yok edileceğini bilmelidir."dedi.

Adıyaman Üniversitesi, Adıyamanlılar Vakfı, Kahta Kaymakamlığı ve Kahta Belediyesi tarafından düzenlenen

1. Uluslararası Kommagene Kültür, Sanat ve Turizm sempozyumunda konuşan AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, terör konusuna değinerek birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Fırat, son günlerde artan terör olayları ve ardı ardına gelen şehit haberlerine değinerek, "Yüreğimiz kanıyor. Yüreğimize her gün ateş düşüyor. İnsanlar bu acıyı iliklerinde hissediyor. Birileri bir şeyi anlamıyor. Bugüne kadar silahla hiçbir şey halledilememiş. Elini silah tutan mutlak suretle o silahın karşı silahlı birileri tarafından yok edileceğini bilmelidir."dedi.

Türkiye'de farklılıkların zenginlik olduğunu ifade eden Fırat, "Çünkü bu coğrafyada yaşayan insanların aynı dili konuşması mümkün değildir. Bu coğrafyada yalnız Türkler yaşamıyor. Arnavutlar, Sırplar, Bulgarlar, Yunanlar, Kürtler de vardı. 1. Dünya savaşından sonra topraklarımızın 9'da 8'ini 30 yıl içerisinde kaybettik. Bu coğrafya içerisinde çeşitli dinlerden, inançlardan insanlar Anadolu'ya yerleşmişlerdi. Türkiye devleti de Kommagene İmparatorluğu gibi çok yönlü bir ülke oldu. Şimdi asıl problem orda başladı. İmparatorluk içerisinde tüm insanlar kardeşçe barış içerisinde yaşamasını sağlayacaktı.Hepimiz et ve tırnak gibiyiz." dedi.


KOMMAGENE'DEN BUGÜNE

Kommagene'den günümüze Adıyaman'ın sosyo-kültürel yapısının tartışıldığı sempozyumun son oturumda Dengir Mir Mehmet Fırat Kahta'nın tarihine değinerek Kommagene Krallığının gücünün birlik ve beraberlikten geldiğine dikkat çekti. Kommagene'nin çok küçük bir krallık olmasına rağmen uzun yıllar boyunca birçok büyük devletin arasında varlığına devam etiğini ifade eden Fırat;" Kommagene Krallığının bir tarafında Persler bir tarafında da Romalılar vardı. Bu devletlerin arasında varlığını koruyabilmek o kadar kolay değildir. Tarihe damga vurmuş böyle iki büyük devlet hapşursa bile Kommagene gibi bir devlet yıkılırdı fakat yıkılmadı. Roma Krallığı birçok kez bu devleti yıkma teşebbüsünde bulunmasına rağmen yıkamadı. Bunun en temel sebebi de krallıktaki birlik ve beraberlikti" dedi. Birinci dünya savaşında da tüm vatanın birlik ve beraberlik içinde olduğunu söyleyen Fırat;" doğusuyla, batısıyla her bölgede milli mücadele yapılıyordu. O dönemde kimse yanında savaşanın dinine, ırkına bakmazdı. Savaşta beraber mücadele eder beraber hayatlarını vatana feda ederlerdi yan yana mezarlarda yatarlardı. Kimse bunu farklı bir şekilde yorumlamaz, farklılıkları değer olarak görürlerdi" dedi.

Günümüz Türkiye'sinde ise bazı kişilerin dinsel ve ırksal farklılıkları kullanarak ülkeyi bölmeye çalıştığını söyleyen Fırat, "Biz de günümüz Türkiye'sindeki farklılıkları bir değer olarak görüp bu şekilde yaşamalıyız. Birlik ve beraberliğimizi korumalıyız." ifadelerini kullandı.

cihan



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,803 µs