En Sıcak Konular

OHAL'e alternatif teklif

25 Haziran 2010 18:20 tsi
OHAL'e alternatif teklif

Son günlerde artan terör olayları sonrasında yeniden dillendirilmeye başlanan OHAL'e karşı bölgeden alternatif bir teklif geldi.

 Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, OHAL yerine GAP'ın gündeme gelmesi gerektiğini söyledi. Akyıl, "MHP'in gündeme getirmiş olduğu OHAL'ın yerine GAP gündeme gelsin ki insanlar aş iş sahibi olsun ve işine gücüne baksın. Genç nüfusumuza sahip çıkmamız gerekmektedir." dedi.

Askerin de, terör örgütü PKK'nın da bölgeye zarardan başka bir şey getirmediğini belirten Akyıl, "Ne örgütün eylemleri ne de askeri operasyonlar nasıl yıllarca bizlere bir şey kazdırmadıysa bundan sonra da bir şey kazandırmayacaktır. Bölge insanını yeniden 90'lı yıllara döndürmek istemiyorsak silahların yerini sağduyu almalıdır." sözlerini kaydetti.

Borsa başkanı Akyıl yaptığı yazılı açıklamada bölgede yeniden artan çatışmalı sürece değindi. Bu çatışmaların bir an evvel sona erdirilmesi gerektiğini belirten Akyıl, çözümün silahla olmayacağını ancak demokratik yollardan olabileceğini kaydetti. Bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı yıllarca bölgeye yatırımın gelmediğini belirten Akyıl, mevcut iş adamlarının da şiddet olayları nedeniyle batıya gittiklerini kaydetti.

Hükümetin açılımla ilgili söylemlerinin biraz ötesine geçmesi gerektiğini anlatan Akyıl, farklı yöntemlerin aranması gerektiğini dile getirdi. Akyıl şunları söyledi: "Bu insanlar dağdan indirilmeli, sivil hayata geçilmelerinden korkulmamalıdır. Muhalefet partilerin de hükümete destek olması gerekmektedir. Her kafadan bir ses çıkarsa bu sorun çözülmez. 1987 yılında bölgede hayata geçirilen OHAL bölge insanın o günden itibaren kaderini değiştirmiştir. Yatırımcı yatırım yapmamış, yatırımı olan da çekip gitmiştir. OHAL'in uygulanması bölgeyi daha büyük kaoslara götürecektir. Sivil toplum örgütleri olarak bizler her platformda çözümün ancak demokratik yollardan çözülebileceğini ve ekonomik anlamda bölgeye yatırımların gelmesi için söylemlerde bulunmaktayız. MHP'in gündeme getirmiş olduğu OHAL'in yerine GAP gündeme gelsin ki insanlar aş iş sahibi olsun ve işine gücüne baksın, genç nüfusumuza sahip çıkmamız gerekmektedir. Bu böyle bilinmelidir ki yaşanan çatışmalardan dolayı Kürtler de büyük acılar çekmektedir. Örgütün bir an evvel çatışmalara son vermesi gerekiyor. Silahların bırakılması gerekiyor."

cihan

 

 

 



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,744 µs