En Sıcak Konular

Talat: Rumlar PKK'yı destekliyor

25 Haziran 2010 15:03 tsi
Talat: Rumlar PKK'yı destekliyor Tvnet'te Metin Mutanoğlu'nun sunduğu Tutanak programına konuk olan Talat, kendisinin eski Rum lider Papadopulos'u teröre verdikleri destekten dolayı uyardığını söyledi.

KKTC 2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat,Kıbrıslı Rumların PKK'ya eskiden beri destek verdiğini ve bu desteğin hala devam ettiğini söyledi.

Tvnet'te Metin Mutanoğlu'nun sunduğu Tutanak programına konuk olan Talat, kendisinin eski Rum lider Papadopulos'u teröre verdikleri destekten dolayı uyardığını söyledi. Talat şöyle konuştu.

"Doğru olan birşey var PKK’nın para toplama ve diğer lojistik destekleri elde etmek bakımından Kıbrıs’ı bir üs olarak kullanması veya bir sıçrama tahtası olarak kullanması da bilinen bir gerçektir. Dediğim gibi bu konuda tespitlerimiz var. Cumhurbaşkanıyken konuyu incelemiş yaptığım bir açıklamada Kıbrıs Rum tarafının PKK’yı desteklediğini söylemiştim o zamanki Kıbrıs Rum lider Papadopulos bunu şiddetle reddetmiş ve bu konuda benden kanıt istemişti. Kanıt gösteremezsem de özür dilememi istemişti ve bunu resmen BM kanalıyla yapmıştı. Ben de onun üzerine elimizdeki tüm kanıtları toparladım ve bir mektup haline getirdim kendisine ve BM’ye gönderdim, ses kesildi hiçbir cevap hiçbir tepki bu noktadan sonra çıkmadı susuldu kısacası O nedenle Kıbrıs Rum tarafının PKK’ya hiç olmazsa sempatisi bundan kaynaklanarak hem lojistik olarak hem parasal olarak yataklık etmesi bilinen bir gerçek."

Girne'deki evinde TVNET Kıbrıs temsilcisi Hüseyin Gürlek'in sorularını yanıtlayan Talat Kıbrıs'ta süren müzakeleri de değerlendirdi. Talat KKTC 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu'na istediği zaman destek olabileceğine işaret ederek Türk tarafının müzakerelerde iki hata
yaptığını söyledi.

Talat,hatanın ilkini Mülikiyet ile müzakerelere başlamak olarak açıklarken diğerini ise BM Güvenlik Konseyi kararlarını benimsenmesi olduğunu kaydetti.Talat, BM Güvenlik Konseyi kararları hep Rum yanlısı kararlardır. Bunun için bu kararların benimsenmesi yanlıştı dedi.

Eroğolu'nun Hristofyas'ın zamana oynamasına müsade ettiğinin de altını çizen Talat, Eroğlu müzakerelerin daha sık olmasını istemelidir. Çünkü Rumlar zamana oynuyorlar diye konuştu.

Dünyanın Rumların arsızlığını desteklediğini de işaret eden
Talat,maalesef bizim 1 hatamız Rumların beş hatasına bedel.Onun için hata yapmamalıyız çok dikkatli olmak zorundayız açıklamsında bulundu.

Talat,Rumların Maraş'ı tek taraflı istemesini ise arsızlığı nbir başka boyutu olarak niteledi.


Kaynak: ABHaber



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,269 µs