En Sıcak Konular

Tüzmen: İyi ki Meclis'te yoktum...

25 Haziran 2010 13:19 tsi
Eski Devlet Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, dün Meclis'te yaşanan kavgayı değerlendirdi...

Eski Devlet Bakanı ve  AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, ''Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Biz bir ölür, bin diriliriz. Herkes bu hatalarının cezasını mutlaka ödeyecek'' dedi.

 

Tüzmen, bazı ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Gaziantep'te, Vali Süleyman Kamçı'yı makamında ziyaret etti.

Yaptığı konuşmada, beş yıl Gaziantep milletvekili olma şerefini yaşadığını belirten Tüzmen, kentte geldiğinde çok güzel çalışmalar yapıldığını gördüğünü söyledi.

Tüzmen, günümüzde yaşanan sıkıntıların, Türk tarihinin iyi aktarılması, Türk milletinin ne kadar kahraman, ne kadar barışsever bir millet olduğunun iyi anlatılması halinde rahatlıkla aşılabileceğini bildirdi.

Tarihi muhafaza etmenin ve nesillere iyi bir şekilde aktarmanın önemini vurgulayan Tüzmen, Gaziantep'teki kale ve müzelerle ilgili çalışmalara değinerek kentin tarihi değerlerine sahip çıktığını görmenin kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.

Tüzmen, kendisine ''Neden Gaziantep birbirine böyle kenetlenmiş, birlik ve beraberlik görüntüsü veriyor'' soruları yöneltildiğine işaret ederek, ''Ben şuna bağlıyorum, Gaziantep'te yaşayan herkesin mutlaka şehit olmuş bir yakını  var. Her dört kişiden biri şehit olmuş bu şehirde. Savaş bittikten sonra o insanlar, o birlik ve beraberliklerini böylesine geçmişte yaşadıkları o sıkıntılı anlarda birbirlerine sarıldıkları için yapmışlar, geçirmişler. Dolayısıyla bizim için en önemlisi bu değerlere sahip olarak, yolumuza devam etme başarısını göstermemizdir'' diye konuştu.

-''İYİ Kİ MECLİSTE YOKTUM''-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tüzmen, bir gazetecinin dün TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan gerginlikle ilgili görüşlerini sorması üzerine şunları söyledi:

''Şunu söylemek gerekir ki iyi ki Mecliste yoktum. İkincisi, arkadaşlarım Meclisteki görüşmelerle ilgili tutanakları bana ilettiler. Okudum. Benim ne söylediğim ortada, ben söyleyeceğimi söyledim. Tabii Mecliste çeşitli görüşmeler olmuş, sonunda hatasını fark edenler özürlerini dilemişler. Bence olay kapanmıştır. Biz bundan sonraya bakalım. Sonuçta herkesin ne dediği ortada, kelimeler, cümleler çok açık. Baktım görüşmeler sırasında da değerli arkadaşlarım, bizim gerçekten orada olmadığımız halde bizim adımıza son derece güzel konuşmalar yapmışlar, güzel cevaplar vermişler. Kendilerine de teşekkür ediyorum. Demek ki partimizin içindeki arkadaşlar da yapılan bir haksızlık varsa onun önüne anında geçerek Türkiye'nin istikrarını korumak için ellerinden geleni yapıyorlar.''

Bir gazetecinin, Elazığ'ın Karakoçan'a bağlı Yoğunağaç köyü kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 2 askerin şehit olduğunu anımsatması üzerine Kürşad Tüzmen, şöyle konuştu:

''Başımız sağolsun. Bu şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Biz bir ölür, bin diriliriz. Herkes bu hatalarının cezasını mutlaka ödeyecek. Türk tarihi, Türk milleti sadece Cumhuriyet tarihi değil ki binlerce yıllık bir tarih. Biz binlerce yıldır, 4 bin yıldır devlet olabilen bir ülkeyiz, milletiz. 4 bin senelik devlet geçmişimiz var.''

Tüzmen, herkesin ekmeğini yediği, suyunu içtiği ülkenin bayrağına sahip çıkması durumunda sorunun kalmayacağını belirtti.




Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,605 µs