En Sıcak Konular

Meteoroji'den 15 il için kuvvetli yağış uyarısı

25 Haziran 2010 10:46 tsi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey, iç ve batı bölgelerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde devam edecek yağışların; Kütahya, Uşak, Afyon, Denizli, Isparta, Burdur ile öğle saatlerinde

Hava sıcaklığı, güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, doğu bölgelerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla ülkenin güney, iç ve doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Kütahya, Uşak, Afyon, Denizli, Isparta, Burdur ile öğle saatlerinde Antalya, Zonguldak, Bartın, Düzce, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, dolu vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.


BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Kütahya, Uşak, Afyon ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Isparta, Burdur ve öğle saatlerinde Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Isparta, Burdur ve öğle saatlerinde Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Zonguldak, Bartın, Sinop, Düzce ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı zamanla bölgenin kuzeyi çok bulutlu, öğle saatlerinde Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzey ilçeleri aralıklı saağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçecek.

 cihan

 



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,567 µs