En Sıcak Konular

BBP Genel Başkanı Topçu: OHAL, PKK'nın işine gelir

25 Haziran 2010 10:26 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, ülkede son günlerde artan terör olayların ardından gündeme getirilen Olağanüstü Hal (OHAL) çağrılarının PKK'nın işine geleceğini söyledi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Cihan Haber Ajansı'nın yeni genel merkezini ziyaret etti. Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici ile bir araya gelen Topçu, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Terör konusunda iktidar ve muhalefet partilerinin mecliste bir araya gelmesi gerektiğini belirten Topçu, son günlerde artan şehit sayısı nedeniyle MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından gündeme getirdiği OHAL'in Güneydoğu illerinde yürürlüğe girmemesi gerektiğini, OHAL'in PKK'nın işine yaradığını vurguladı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 11 askerin şehit olmasının ardından yapılan açıklamalara değinen Topçu, "Terörist sayısı için ilk önce 250 dediler. Daha sonra bu sayı 50 ve 100 oldu. En sonunda ise 37 kişi dediler. Ben bunların hiçbirine inanmıyorum. Kimse durup durup açıklama yapmak zorunda değil. Esas olan, o hadise olmadan tedbir almak ve onunla ilgili yapılması gerekenin yapılması." diye konuştu.


TÜRKİYE'DE KÜRT SORUNU DEĞİL, DEMOKRASİ SORUNU VAR

BBP Lideri Topçu, Türkiye'de Kürt sorunu bulunmadığını belirtip "Türkiye'de demokrasi sorunu, terör sorunu, yoksulluk sorunu, hukuk devleti olamama sorunu var.' dedi. Türkiye'de Kürt sorunu bulunmadığı, terör sorunu olduğunun altını çizen Topçu, "Türkiye'de, yoksulluk sorunu, açlık sorunu, işsizlik sorunu, demokrasi sorunu, hukuk devleti olamama sorunu var.' diyebilirsiniz. Ancak 'Kürt sorunu var' diyemezsiniz. Bu çok tuhaf bir laf. Bu jargon hiç uygun bir jargon değil. Bizim bireysel hak ve özgürlükler ile alakalı sorunumuz var. Bu doğru. Bireysel hak ve özgürlüklerin önü tıkalı. Ancak bin yıldır beraber olmuş, 3'ün 2'si akraba olmuş bir topluluğun birbiriyle nasıl sorunu olur? Böyle bir şey yok." ifadelerini kullandı.


61 YILLIK ZATI 3 GÜNDE 'KEMALE' ERDİRDİLER

Sınır ötesi gücün eskiden beri Türkiye'de siyaset mühendisliği yaptığını kaydeden Topçu, "Eskiden sınır ötesi sahipleri siyaseti sağdan dizayn ediyordu. Bir sabah uyandık. Gördük ki bu alışkanlıkları değiştirmişler. Siyaseti soldan dizayn etmeye başlamışlar. 61 yıllık bir zatı 3 günde 'Kemale' erdirdiler. 7 günde çok köklü bir partinin genel başkanı yaptılar. 40'ı çıkmadan da başbakan yapmaya çalışıyorlar. Bunu iyi okumak lazım. Terör olayları tırmandı. Akabinde yargının çift başlı olduğunu verilen kararlarla görüyoruz. Yargıtay bir karar veriyor. Hakimlerin aldığı kararı iptal ediyor ve bunu bir CD üzerinden yapıyor. Bir cümle hukukçu 'Yargıtay şu anda hukuk katliamı yaptı' diyorlar." diye konuşu.


YIL SONUNA KADAR SEÇİME GİDİLİR

Önümüzdeki günlerde seçim olabileceğini söyleyen Topçu, "Ben bu yılın sonuna kadar seçimin olma ihtimalini yüzde 50'nin üzerinde görüyorum. Anayasa Mahkemesi'nin sayısal çoğunluğuna baktığınız zaman ve en sonunda Cihaner davasında Yargıtay'ın aldığı karara baktığınızda yargı kamplara bürünmüş. Şu anda yargı için siyasallaşmış lafı hafif kalır. Yargı ideolojik kamplara bürünmüş." şeklinde konuştu.

 cihan

 

 



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,585 µs