En Sıcak Konular

Sınır bölgelerine 170 kale karakol

25 Haziran 2010 08:22 tsi
Sınır bölgelerine 170 kale karakol

Genelkurmay Başkanlığı, Doğu ve Güneydoğu illerinde korumasız konumda olan ve her an saldırıya maruz kalan karakolların yerine daha sağlam olanların yapımını Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) bırakıyor.

Sınır bölgelerinde yapılan hain saldırılar üzerine daha korunaklık ve sağlam karakolların yapımı, TOKİ ile gerçekleştirilecek.

Sınır bölgelerinde inşa edilecek yeni karakolların maddi kaynağının bulunmasında farklı bir yöntem izlenmesi kararlaştırıldı.
Buna göre Maliye ile Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz ay yapılan bir protokolle, şehir merkezlerinde askeriyenin elinde bulunan değerli Hazine arazilerinin TOKİ'ye devredilmesini kararlaştırdı. Milli Emlak Genel Müdürlüğü, söz konusu arazilerin rayiç bedelinin 700 milyon lira olarak belirledi. Şehir merkezlerindeki arazilerin satış ihaleleri sırasında rayiç bedelinin çok daha üzerine çıkılacağı belirtiliyor. Böylece elde edilecek bu kaynak ile sınır bölgelerinde korunaklı sağlam karakollar yapılacak. Son aylarda saldırıların yoğun olduğu Hakkari, Batman, Şırnak, Siirt, Tunceli, Bingöl gibi bölgelerdeki karakolların yapımına öncelik verilecek. Öte yandan, bu bölgelerin de yer aldığı askeri personel için güvenli binaların yapımı da TOKİ tarafından gerçekleştirilecek.

KARAKOL PROJELERİ

TOKİ'nin Milli Savunma Bakanlığı ile 11 Kasım 2008, İçişleri Bakanlığı ile 12 Kasım 2008 tarihinde yapılan protokollerle toplam 170 adet karakol yapımı yer alıyor. Hatay, Iğdır ve Van illerinde toplam 39 adet hudut karakolu inşaatları başlatıldı. Buna göre Hatay ilindeki 18 adet hudut karakolunun 7 adedi 80'er kişilik olacak. Bu 7 karakoldaki inşaatın tamamlanma oranı yüzde 34'ü aştı. 5 adet 120 kişilik hudut karakolu inşaatında ise tamamlanma oranı yüzde 81'i geçti. Geri kalan 6 adet karakolun yüzde 33'ü tamamlandı. TOKİ, Iğdır ilinde ise 3 adet hudut karakolu inşaatı gerçekleştirecek. Van ilinde ise 18 hudut karakolu inşa edilecek. Karakolların da 11 adedi 80'er kişilik hudut karakolu şeklinde planlanıyor. Van'da ayrıca 19 adet karakol ihale aşamasında bulunuyor.

JANDARMA SINIR KARAKOL İNŞAATLARI

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ile yapılan protokol kapsamında toplam 16 ilde (Ağrı, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van) 89 karakol inşaatı başlatıldı. Bu illerde ayrıca, 23 karakol ihale aşamasında bulunuyor. Buna göre, Ağrı ilinde 3, Batman'da 6, Bingöl'de 18, Diyarbakır'da 1, Elazığ'da 3, Erzincan'da 3, Erzurum'da 2, Hakkari'de 7, Kars'ta 2, Mardin'de 8, Muş'ta 1, Siirt'te 4, Şanlıurfa'da 6, Şırnak'ta 14, Tunceli'de 6 ve Van'da 4 adet jandarma sınır takım komutanlığı binalarının inşaatları gerçekleştirilecek. Böylece (Ağrı, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van) içinde bulunduğu 18 ilde, 127 karakol inşaatı başlatıldı. Bu illerde ayrıca, 43 karakol inşaatı da ihale aşamasında bulunuyor.

EMNİYETE AİT İNŞAATLARIN ÇOĞU BİTMEK ÜZERE

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü için yapılan protokoller kapsamında ise; Toplam 6 ilde (Ankara, Bingöl, Diyarbakır, Eskişehir, Giresun, Nevşehir) 11 ayrı yerde karakol inşaatı başlatıldı. Bu kapsamda Ankara-Altındağ Gültepe Mahallesinde 664 konut ve karakol inşaatının yüzde 40'ı tamamlandı. Yine Eryaman 5. Etap'taki karakol ve sosyal donatı inşaatının yüzde 97'si ve Yenimahalle Demetevler'de 740 konut ve karakol inşaatının yüzde 97'si bitirildi. Bingöl ilinde toplu konut alanı ile karakol inşaatı tamamlanırken, bu ilin Karlıova ilçesindeki 224 konut ve karakol inşaatının yüzde 98'i bitirildi. Diyarbakır Çölgüzeli mevkindeki 1. Etapta 816 konut, sosyal donatı ve karakol inşaatının yüzde 71'i tamamlanmış bulunuyor. Bu ilde üçkuyular karakol binasının ise yüzde 97 oranında bitirildi. Ergani ilçesindeki karakol inşaatının da yüzde 99'u tamamlandı. Eskişehir Ertuğrul Gazi mahallesinde inşa edilen 144 konut, kantin ve karakolun da yüzde 99'u bitirilirken, Giresun merkezdeki 240 konut, ticaret merkezi, karakol ve bekçi kulübesi inşaatı tamamen bitirilip teslim edildi. Nevşehir ili merkezdeki 3. Etapta 920 konut, karakol ve kreş inşaatının ise yüzde 29'u tamamlanmış bulunuyor.

yenişafak

 



Bu haber 985 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,922 µs