En Sıcak Konular

Ürdün-Suriye: 'İsrail'e tutum takının'

24 Haziran 2010 18:56 tsi
Ürdün Kralı 2. Abdullah resmi bir ziyaret için geldiği Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüştü. Halk Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede Esad ve Abdullah ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konuları değerlendirdi.

 Esad ve Abdullah uluslar arası topluma İsrail hükümetinin bölge barışını baltalamaya yönelik politikaları karşısında tutum takınmasını istedi.

Esad ve Abdullah'ın Halk Sarayı'ndaki görüşmesinde Arap ülkeleri arasında stratejik vizyon çerçevesinde çeşitli alanlarda iş birliğinin arttırılması ve ekonomik iş birliğini teşvik etmek için mekanizmalar geliştirilmesinin önemi üzerinde duruldu.

Esad ve Ürdün Kralı Abdullah ayrıca Filistin ile ilgili son gelişmeleri de değerlendirdi. İsrail'in Kudüs'ü Arap, Müslüman ve Hıristiyanlardan arındırma ve Filistin evlerini yıkma kararını kınadı. Her iki lider ayrıca Gazze'ye dayatılan insanlık dışı ablukanın kırılması ve Filistinli gruplar arasında uzlaşı sağlanması konusunda daha fazla çaba saf edilmesinin gereğine vurgu yaptı.

Suriye ve Ürdün liderleri ayrıca uluslararası toplumun İsrail hükümetini, Ortadoğu'da kapsamlı barışı baltalamaya yönelik politikaları karşısında bir tutum takınmasını istedi.

Esad ve Abdullah bölgede uluslararası kurallar çerçevesinde adil ve kalıcı bir barış sağlanmadan, işgal altındaki Arap toprakları iade edilmeden bölgede istikrarın ve barışın sağlanmayacağı belirtti.

Görüşmede Suriye Devlet Başkanı Yardımcısı Faruk El Şara, Dışişleri Bakanı Velid el Muallim Devlet Başkanı Siyasi ve Basın Danışmanı Buseyna Şaban ile Ürdün Başbakanı Semir el Rifai hazır bulundu.

cha



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,210 µs