En Sıcak Konular

'Sarıgül fırsat verdi, destek değil'

24 Haziran 2010 18:54 tsi
'Sarıgül fırsat verdi, destek değil' Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Genel Sekreteri Hasan Aydın, TDH'nin faaliyetlerine devam ettiğini, Mustafa Sarıgül'ün, CHP'de yaşanan değişimlere bir fırsat verilmesi gerektiğini beyan ettiğini kaydetti.

Aydın, Sarıgül'ün, CHP'ye bir fırsat verdiğini ifade ettiğini, 'destekliyorum' demediğini kaydetti. TDH Genel Sekreteri Hasan Aydın, Mustafa Sarıgül'ün partiyi kurmaktan vazgeçtiği şeklinde yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

TDH'nin, Çankaya'daki geçici genel merkezinde yapılan haftalık olağan toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın, Mustafa Sarıgül'ün kendisinden beklendiği gibi açıklama yaptığını ifade etti. Sarıgül'ün TDH hareketi olarak CHP'deki değişimlere bir fırsat verilmesi gerektiği yönünde bir açıklama yaptığını dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

"'Bu aşamada, bu koşullar içinde partiyi kurmuyoruz.' dedi. 'Hiç parti kurmuyoruz' diye bir şey demedi. Bu koşullarda partiyi kurmuyoruz zira, birilerine, bölüyormuş mesajı vereceğinden, halkımızın beklentilerine ters düşecek bir yaklaşım olacağından, 'bu koşullarda partiyi kurmuyoruz' demiştir. TDH faaliyetlerine devam ediyor. Bütün il başkanlarıyla birlikte faaliyetlerimize devam ediyoruz. Zaten 26 Haziran cumartesi günü Türkiye'deki bütün il başkanlarıyla Ankara'da bir toplantı yapacağız."

Sarıgül'ün görevine devam ettiğini belirten Aydın: "Sayın Sarıgül görevimden ayrıldım çekildim gibi bir şey söylemedi zaten. Dolayısıyla aynı ilişkilerimiz, çalışmalarımız devam ediyor. Hiç bir suretle bir durum söz konusu değildir. Sadece değişen bir tek şey, bir fırsatın tanınması gerektiği şeklindeki Sayın Sarıgül'ün inancını, toplumumuzla paylaşmasıdır." dedi.

Sarıgül'ün, CHP'yi desteklediği yönünde bir ifade kullanmadığını ileten Aydın, şöyle devam etti: "Toplum tarafından şüphesiz ki bu, fırsat tanımak demek. Bu fırsatın alınıp alınmadığıyla paraleldir o. Yani bir fırsat tanımak demek, bir bakıma o fırsatın nasıl algılandığıyla da ilgilidir. Gerçekten o değişim noktasında bu fırsatı değerlendirecek bir manzara ortaya çıkarsa elbette pozitif davranmak mümkündür. Sayın Sarıgül, 'ben bu fırsatı veriyorum' dedi, destekliyorum demedi. Bir destekleme fırsatı yaratsınlar dedi."

cha



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,539 µs