En Sıcak Konular

Arda gitmeli

24 Haziran 2010 17:38 tsi
Galatasaraylı Ayhan Akman Radyospor'a konuştu. Ayhan, Türkiye'nin Dünya Kupası finallerinde olmamasını talihsizlik olarak değerlendirdi.

Ayhan, "Orada olsaydık iyi işler yapardık." dedi. Arda Turan'ın kaptanlığının Galatasaray'da sorun oluşturmadığını vurgulayan Ayhan Akman, "Biz sadece Galatasaray'ın başarısı için buradayız." ifadelerini kullandı.

Dünya Kupası finallerini değerlendirerek sözlerine başlayan Ayhan Akman, "Orada olmamamız hem futbolcular hem de Türkiye açısından büyük bir kayıp. İşin açıkçası maçları seyrettikçe, takımları da gördükçe, bizlerin onlardan hiç bir farkımız olmadığını gördük. Ne yapardık, ne ederdik demek çok mantıklı değil; ama bizim onlardan hiç bir eksiğimizin olmadığı bir gerçek." dedi.

Asıl zor kısmın finallere katılmak olduğunu belirten Ayhan sözlerine şöyle devam etti: "Ne yazık ki oraya katılmak zor. Katıldıktan sonra bence orada başarılı olmak daha kolay diye düşünüyorum. Turnuvalarda özellikle ilk maçları geçtikten sonra her şey çok daha kolay oluyor. Görüyorsunuz favori ekipler son dakikalarda üst tura çıkabiliyorlar. Şu an bazıları ise zorlanıyor. Ummadığımız takımlar üst turlara daha rahat çıkabiliyor. Orada olsaydık, iyi işler yapardık."

-SAKATLIKLAR BİZİ GÜÇ DURUMA DÜŞÜRDÜ-

Geçen sezona çok iyi başladıklarını ancak sonunu iyi getiremediklerini belirten Ayhan Akman, “Genel anlamda tabîki çok şanssızlıklar yaşadık. Özellikle uzun süreli sakatlık yaşayan arkadaşlarımız var. Onlardan bir tanesi de benim. Milan Baros'un, Kewell'ın benim daha sonra bir kaç tane daha oyuncunun yaşadığı sakatlıklar bizim ve takımın performansını da olumsuz etkiledi. Mazeret ararsanız çok var; ama bunları kalkıp da bir mazeret olarak söylemiyorum. Geniş bir kadroya sahiptik, işin açıkçası iyi bir sezon yaşayamadık. Şanssızlıklar olmasına rağmen, Galatasaray gibi ekiplerin bu zor durumların altından çıkabilmesi gerekiyordu. Ne yazık ki biz çıkamadık. Yani iyi başladığımız bir sezonu iyi bitiremedik.” dedi.

-RIJKAARD’IN KALİTESİ, HOCALIĞI TARTIŞILMAZ-

Yeni sezondaki beklentileri hakkında da konuşan ve Rijkaard’la ilgili eleştirilere de değinen Ayhan Akman, "Bu seneyi de Rijkaard’la beraber geçireceğiz. Türkiye'yi daha da iyi tanıma açısından onun da bir sürece ihtiyacı vardı. Belki bu sene daha da iyi bir sezon geçirebilir, şampiyonluğa ulaşabiliriz diye düşünüyorum. Sonuçta Rijkaard'ın kalitesi, hocalığı, hem oyunculuk zamanındaki oynadığı takımlar hem de hocalık yaptığı takımdaki başarılara bunlar tartışılacak şeyler değil. O yüzden bence şanssız bir sezon yaşadı. Onun açısından o da tabiki bir şampiyonluk yaşamak isterdik ama olmadı. İnşallah bu sezon olur. Galatasaray'ın hedefi her zaman şampiyonluk. Bu yüzden inşallah yeni yapılan takviyelerle beraber iyi bir sezon yaşayıp şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

-MEHMET’İN BAŞARISI TÜRK FUTBOLCUSUNUN ÖNÜNÜ AÇAR-

Mehmet Topal’ın İspanya’ya transferini de değerlendiren Ayhan, “Mehmet için hayırlısı olsun. Türk futbolcusu artık Avrupa’ya gitme konusunda daha da istekli. Bu anlamda önümüzde örnekler de var. Tugay abinin, Nihat’ın başarıları, orada yaptıkları Türk futbolunun önünü de açtı diye düşünüyorum. Türk futbolcusunun Avrupa’da neler yapabileceğini gösterdiler. Mehmet de çok sevdiğim, değer verdiğim bir oyuncu. Onun orada başarılı olmasını istiyorum. Buradan ne kadar oyuncu dışarıya giderse, Türk futbolu ve Türk futbolcusunu zirveye taşıyacaklar. İnşallah onun orada başarılı olması, daha bir çok oyuncuya Avrupa kapılarını açacak diye düşünüyorum.

-ARDA’NIN KAPTANLIĞI PROBLEM OLMADI-

Arda kaptanlığı taşıyamıyor eleştirilerini değerlendirirken, "Avrupa’ya gitmeli miydi?” sorusuna ise Ayhan şu yorumları yaptı: “Bunu defalarca anlattım; ama yine söyleyeyim. Galatasaray’da kaptanlık mevzusu hiç bir zaman problem olmadı. Arda’nın kaptanlığına da herkes saygı gösteriyor. Zaten bizim camiamızda böyle bir şey sözkonusu değil. Biz sadece Galatasaray’ın başarısı için buradayız. Galatasaray'da arkadaşlık ve kulüp ortamı gerçekten çok farklı. Bu yüzden bu konuda en ufak bir sıkıntı yaşamıyoruz. Arda çok genç, onun üstesinden gelmeye çalışıyor. Belki onun için de yeni bir şeydir bu. Alışma dönemiydi, belki daha da iyi şeyler yapacak. Bence geçen sene de oynadığı futbol olumluydu ve pozitif anlamda çok katkılar sağladı. Bunlar takımın başarısıyla da doğru orantılı. Şampiyon olmayınca bu tip şeyler gündeme gelebiliyor. Ufak tefek sıkıntılar her kulüpte olduğu gibi bizlerde de olabiliyor; ama inanın Galatasaray’da bu tip problemleri hiç bir zaman büyütmüyoruz.”

-ARDA AVRUPA’YA GİTMEK İSTİYOR-

Arda Avrupa’ya gitmeli mi? sorusuna ise Ayhan şu cevabı verdi; “Arda tabiki Avrupa’ya gitme konusunda çok istekli. Zaten yetenekleri açısından Arda’nın orada yapmayacağı gibi bir şey sözkonusu değil. Ben de onun Avrupa’da oynamasından yanayım. Kendisini ileriye taşıyacak; ama Galatasaray’ın klasındaki Barcelona, Inter, Milan gibi takımlarda oynamasını isterim. Orada çünkü daha üst seviyeye sıçrayabiliyor. İnşallah kendi hedefleri doğrultusunda kendini gösterebileceği bir takıma gitmesi benim dileğim.”

Galatasaray’ın deplasmanda Fenerbahçe’yi yenememesine de değinen Ayhan Akman, “Biz her sezon yenmek için çıkıyoruz. Sonuçta Fenerbahçe maçlarının atmosferi ortada. Yani son dönemlerde onları yenemediğimiz bir gerçek; ama bu sene inşallah bunu gerçekleştirmeye çalışacağız.” dedi.

-FUTBOLU GALATASARAY’DA BIRAKMAK İSTİYORUM-

Galatasaray’la iki yıllık kontratının olduğunu ve futbolu sarı-kırmızılı ekipte bırakmak istediğini söyleyen Ayhan Akman, “ Futbolu Galatasaray’da noktalamayı düşünüyorum. Hedefim iki sezon daha oynamak. Yeni stadımızda da oynamayı çok istiyorum. İnşallah bunu yapıp futbolu burada bırakırım.” şeklinde konuştu.



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,525 µs