En Sıcak Konular

Demirel'den OHAL açıklaması

24 Haziran 2010 17:20 tsi
Demirel'den OHAL açıklaması Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, MHP lideri Bahçeli'nin OHAL açıklamasını değerlendirdi.

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel,Türkiye'nin sonsuza kadar var olacağını belirterek, ''İnşallah memleketimiz barışa, sükuna kavuşur ve huzur içerisinde yaşamanın yollarını buluruz'' dedi.


Demirel, Türkiye Ziraatçiler Derneğinin kuruluşunun 61. yılı dolayısıyla Gür Kent Otel'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bu günlerde yaşadığı şartların ağırlığının milleti büyük bir üzüntüye gark ettiğini söyledi. Demirel, şöyle konuştu:

''Ülkenin birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü, varlığını savunan bu ülkenin gencecik evlatlarına Allah rahmet eylesin. Bu ülke sonsuza kadar var olacaktır. Bütün fedakarlıkları milletimiz yapagelmiştir ve millet sağ olsun, şehit babasının söylediği gibi, millet sağ olsun. İnşallah memleketimiz barışa, sükuna kavuşur ve huzur içerisinde yaşamanın yollarını buluruz.''

Türkiye'de tarım girdisinin dünyaya nazaran pahalı olduğunu ve çiftçinin sattığının harcadığını karşılamadığını belirten Demirel, çiftçinin tarlasını, traktörünü satmak mecburiyetinde kalmaması, ürettiği ile kendini idame edebilmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhuriyet'in ilk kurulduğu yıllarda 12 milyon olan nüfusun yüzde 83'ünün köylü, yüzde 17'sinin kentli olduğunu dile getiren Demirel, yarı aç yarı tok yarı çıplak bu nüfustan çağdaş bir ülke oluşturulduğunu anlattı.

Türkiye Ziraatçiler Derneğinin kurulduğu yıllarda Türkiye'nin sadece 13 köyünde elektrik olduğuna dikkat çeken Demirel, o yıllarda Türkiye'de sadece 2 bin traktör olduğunu hatırlattı.

Dünyanın zengin ülkelerinin hepsinin iyi birer tarım ülkesi olduğunu, ABD'nin nüfusunun yüzde 3'ü ile nüfusunu besleyecek kadar tarımsal üretim yaptığını anlatan Demirel, Türkiye nüfusunun yüzde 25'inin tarımda çalışmasını yüksek bir rakam olarak niteledi.

Türkiye'nin AB'nin tarım politikaları ile entegre olması gerektiğini ifade eden Demirel, tarımdan sağlanan verimin düşük olduğuna işaret etti. Türkiye'nin dekar başına 200 kilogram ürün aldığını, Batı Avrupa'da bu rakamın dekar başına 450-500 kilo gram olduğunu dile getiren Demirel, tarım işletmelerinin düşük olduğunu ifade etti. Demirel, Türkiye'deki toprakların daha büyük oranda ekilmesi ve sulanabilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Demirel, dünyada tarım ve hayvancılık oranlarının birbirine eşit olduğunu belirterek, ''Yüzde 78 tahıl, yüzde 22 hayvancılık olursa bu ekonomi bunun altından kalkamıyor. Hayvancılıkta çok gerilere gittik. Türkiye'nin dışarıdan et satın alma mecburiyetinde kalması hazindir. Bugünün meselesi değildir, geçen 8-10 senenin meselesidir'' diye konuştu.

Toplantıdan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirel, son dönemde yaşanan terör olayları dolayasıyla milletin son derece üzgün olduğunu söyledi. Demirel, ''Olup bitenler hepimizi çok büyük acıya gark etmiştir. Bunların durması tekrarlanmaması lazım. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum'' dedi.

Demirel, ''Sayın Bahçeli'nin Olağanüstü Hal çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna da, ''Onlar devletin bileceği işler'' yanıtını verdi.



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,448 µs