En Sıcak Konular

Almanlar savunmaya geçti

24 Haziran 2010 15:46 tsi
Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Jean-Claude Trichet, kıta genelinde alınan kemer sıkma önlemlerinin ekonomik büyümeye sekte vurduğu yönündeki iddiaların yanlış olduğunu söyledi.

İtalyan La Repubblica gazetesine konuşan Trichet, büyümeye engel olacak her türlü sorunun ortadan kaldırılmasının gerektiğine belirtti ve hükümetlerin bütçe açıkları konusunda daha yapısal reformlar gerçekleştirmeye davet etti. 

ECB Başkanı, “Ekonomik gerçekleri göz önüne alırsak, kemer sıkma önlemlerinin ekonomik durgunluğa yol açacağı fikrinin tamamen yanlış olduğunu görürüz” dedi ve Almanya’nın bütçe planlarının olumlu bir görüntü çizdiğini söyleyip, 16 üyeli euro bölgesinde mali disiplinin arttırılması gerektiği yönündeki çağrısını yineledi. 

Trichet, “Mevcut ortama baktığımda, güven arttırıcı politikaların ekonomik iyileşmeyi durdurmak yerine daha da hızlandıracağına inanıyorum. Çünkü günümüzde güven en önemli unsur” diye konuştu.  

MERKEL OBAMA’NIN ÇAĞRISINA KARŞI ÇIKTI                               

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Başkanı Barack Obama'nın Almanya'nın global toparlanmaya daha fazla harcama yaparak ve ihracata daha az bel bağlayarak yardım etmesi yönündeki çağrısını reddetti.

Wall Street Journal'a konuşan Merkel, Almanya'da büyüme ve istihdamın artmakta olduğunu ve bu nedenle dünyanın bu dördüncü büyük ekonomisinin güçlü sanayi sektörünü ve büyük ticaret fazlasına bağımlılığını yeniden düşünmesi için bir neden olmadığını ifade etti.

Diğer yandan Merkel, ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı telefon görüşmesinde, Almanya’nın teşvik önlemleriyle ekonomik büyümeyi desteklemek için fazlasıyla çalıştığına dikkat çekti.  

ELEŞTİRİLER ANLAMSIZ   

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble da Alman Handelsblatt gazetesinde yayımlanan makalesinde, yurtdışında Almanya’nın kemer sıkma önlemleriyle küresel ekonomideki iyileşmeye sekte vurduğu yönündeki eleştirileri anlamadığını söyledi ve Berlin’in büyümeyi tetiklemek için fazlasıyla çalıştığını belirtti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Berlin hükümetinin önümüzdeki dört yılda 107 milyar dolar tasarruf etmesini sağlayacak kemer sıkma önlemlerine sıkı sıkıya bağlı kalmaya devam edeceklerini açıkladı. 

Bu sabah Alman ARD televizyonuna konuşan Merkel, “Üzerinde anlaşmaya vardığımız önlemlere bağlı kalacağız. Bu önlemlerden vazgeçilmemesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi. 

Diğer yandan, küresel kriz sürecinde dünya ekonomisinin canlanmasına öncülük ettikleri gerekçesiyle takdir toplayan G-20 ülkeleri arasında son zamanlarda bütçe açıklarının aşağı çekilmesi ve ülke borçlarının azaltılması için yürütülecek politikalar konusunda fikir ayrılıkları yaşanmaya başladı.



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,777 µs